Milli Savunma Bakanlığı Bedelli Askerliğe Başvuru Yapıp Tecilli İken Yoklama Kaçağı Olma

04 Temmuz 2024 21:37

Merhaba, 31.12.2024'e kadar tecilim vardı, bozdurup bedelliye başvuru yaptım. Bugün askerlik şubesinden arayıp eksik ödeme diye çağırdılar. Gidip sorduğum zaman bana 28 aydır yoklama kaçağı olduğumu söyleyip bunun için ekstra 74 bin küsur daha para ödemem gerektiğini söylediler. Ama ben hala askerlik durum sorgulama yaptığım zaman bu kişinin 31.12.2024 tarihine kadar askerlik ile bir ilişkisi yoktur yazıyor. Ben bu dönem içerisinde defalarca seyahat edip çevirmelere girdim ve kimse bana asker kaçağı olduğumu söylemedi. Bedelli askerlik başvurusu yapıldıktan sonra ortaya çıkan bir şey bu. Ben e-devletten her yıl bakmama rağmen hep aynı tecil süresi görünüyordu. Bugün bana söylenen laf, '2 defa 2 yıllık bölüm okumuşsunuz, bu kabul edilemez, erteleme yapılamaz.' Ama bu ertelemeyi ben yapmadım, otomatik yapıldı ve geri iptal edilmedi. Sistemimde böyle bir hata var diye ben bu parayı ödemek zorunda mıyım?

20 Aralık 2024 14:32

Bu süreçte şunu öğrendim eğer yoklama kaçaklığı duruma düştüğümüz zaman bize 2 tane ceza çıkıyor biri yoklama kaçaklığı için yüksek bir mevla ödeme yapıyoruz tabi bu ödemeyi bedelli yapmak istiyorsak ödemek zorundayız diğeri ise her koşulda ödememiz gereken idari para cezası geliyor bilginiz olsun

Yorumlar (12)

Mazlum

Bir sorum olacak size kaçakmışım dediniz bu sure zarfında kurumsal bir şirkette mı çalışıyordunuz ve herhangi bir bıldırım oldu mu?

Mazlum

Bir sorum olacak size kaçakmışım dediniz bu sure zarfında kurumsal bir şirkette mı çalışıyordunuz ve herhangi bir bıldırım oldu mu şirketinize

İbrahim

Avukat sorunu çözdüm mü acaba

Mert

Hayır bir çözüm olmadı bütün cezaları ödedim e devlette yazan yazının bir hükmü yokmuş düzenli olarak askerlik şubesine gidip kontrol etmemiş gerekiyormuş

Serkan

Hocam Merhaba, aynı sorunu bende yaşıyorum şu an güya 350 gündür kaçakmışım ve kaçak cezası kestiler yaklaşık 50.000 TL ne gibi yol izledin yardımcı olursan sevinirim

Mazlum

Serkan bey bir sorum olacak size 350 gündür kaçakmışım dediniz bu sure zarfında kurumsal bir şirkette mı çalışıyordunuz ve herhangi bir bıldırım oldu mu?

Mert

Bir çok yola başvuru yaptım avukat ile görüştüm milli savunma bakanlığı ile görüştüm ama hiç biri bir işe yaramadı yoklama kaçağı cezamı ödedim üzerine bir de idari para cezası ödedim

Merhabalar, durumu nasıl çözdünüz? Birebir aynı durumu yaşıyoruz.

Yusuf

Arkadaşlar ben meslek lisesi tecilim 25 yaşına kadardı 24 yaşında ön lisans karatekin Çankırı makine bölümünü kazandım ve ailemde sağlık sorunu yaşayan sıkıntılardan dolayı kayıt oldum ders kaydı yapamadım ama okula gidemedim onun yerine açıköğretim ön lisans okudum 26 yaş mezun oldum lise tecilim bittiğinde askerlik şubesini arayıp okuduğum okulları söyleyerek tecil ettiler şu an 2026 sonuna kadar tecilim var ben şimdi tecili bozup bedelliye başvursam kaçakmı sayılacam

Ali

Şu an sizinle aynı yaşıyorum. Sorunu çözebildiniz mi? Hangi aşamadasınız? Yardımcı olursanız çok minnettar olurum...

Ne yaptınız aynı durumu yaşıyorum,

Mert

Henüz bir şey yapılmadı dosyayı avukata verdim haber bekliyorum

Milli Savunma Bakanlığı Bedelli Askerlik Fazla Ceza Gelmesi

01 Ekim 2024 18:08