Askerlik Durum Belgesi Ve Sınıflandırma Belirsizliği

30 Kasım 2024 11:55

Askerlik durum belgesi ve hizmet tercihi sınıflandırma bekleniyor diyor.
Durum belgemde ilk şubat 03/02/2025 tarihi gözüküyordu. 30 Kasım öncesinde muayene oldum. Yedek subay yedek astsubay olarak da başvurdum 30 Kasım günü kontrol ettiğimde askerlik durum belgemde 8.05.2025 tarihine kadar askerlik ile ilişkisi yoktur yazmaktadır. Şubatta askere gitmek istiyorum. Beni şubatta alırlar mı yoksa mayıs celbine mi atmış beni bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. Kafam çok karıştırdı bu durum

Yorumlar (45)

Rudi

Mayıs mı gösteriyor hala yoksa şubata geri döndümü tarih?

Rudi

Sosyal medya kullanmıyorum ama değişiklik olursa buraya yazarım

Arif

Rudi iletişimde kalabileceğimiz bir numara veya sosyal medya hesabını yazabilir misin? Değişiklik olduğunda en azından birbirimize haber verebiliriz

Rudi

Aynısını bende yaşadım bugün belki birkaç güne düzelir

Arif

MSB Tarafından gönderilen SMS ile birlikte bende dosyalarımı kontrol ettim ve mayıs ayına ertelenmiş. Umarım düzelir. Çözümü varsa lütfen söyler misiniz?

Cengiz
Cengiz

Eylülün 15 inde yoklama tercihini şubat celbi yedek subay öncelik olarak yaptım bugün itibariyle mayısa atmışlar nasıl düzeltebilirim

Rudi

Hala mayıs olarak mı gözüküyor aynı şey bugün benimde başıma geldi şubat olan tarih mayısa attı

Atakan

Mayısa atılan tarih şubata döndü bende herkes de öyle mi

Emre

Evet doğru bende de aynı şekilde

Erdem

Arkadaşlar an itibariyle 6 Şubat tarihine çektiler siz de kontrolünüzü yapın.

Erdem

Ömer ben sağlık işlemlerimi başvurumu falan Eylül sonunda hallettim.

Ömer

Ne zaman hizmet tercihi yaptın kral? Ben dün astsubay yaptım mayıs gösteriyor şubata çeker mi beni?

Sanırım sadece beni tekrar eski tarihe almadı.

askerlik-durum-belgesi-ve-siniflandirma-belirsizligi-1.jpg
Atakan

Emre kendi kendine geri çekildi gir bir daha bak istersen

Emre

Nasıl geri aldılar hocam bir yere ulaştınız mi ben askerlik şubeye gittim bir şey yapamıyorlar

Adnan
Adnan

Aynısı bende kasım celbine geç kalmışım. Kasımda hastaneye falan gittim sorun yok raporu aldım yedeğe başvurdum şubat ayı gösteriyordu. Bu hafta bir baktım mayısın 8 ine almışlar. Bugün gittim düzeltemiyorlar dedi. Çok ters bir zaman işe girsen kimse almaz 5 ay boyunca evde otur dur

Durumunuz düzeldi mi?

Yalnız değilsin dostum bende bugün gittim şubeye 8 mayısa kaldım iş sorunu da eklendi üstüne Allah yardımcımız olsun nasip mayısmış.

Atakan

Aynısı benim başıma da geldi şubatın sonunda gidersin dediler 5ci aya atmış şubeye gidip öğrenen var mı

Ömer

Kral ne zaman hizmet tercihi yapmıştın ki şubata geri çektiler

Çekildi şubata geri

Celil

Tekrar bakmayı denesene Şubata geri çekilmiş olabilir

Erdem

Bende de aynı şekilde gözüküyor. Bir anda 06.02.2025 tarihinden 08.05.2025 tarihine ertelenmiş. Askerlik şubesine gidip soracağım. Siz de bir bilgi öğrenince paylaşırsınız.

Attım istek

Atakan

Atakankucukler aga Instagram'dan eklesene beni biyoda izmirtransport yazıyor

Erdem

Şubeye gittim tercihlerimin doğru olduğunu söyledi. Kesin bir şey yok Şubatta da gidebilirsin dedi. Eksik bir şey var mı diye düşünüyordum da eksik yok dedi.

Erdem şubeye gidebildin mi

Ahmet
Ahmet

Maalesef benim başımada geldi 06/02/2025 diodu simdi 08/05/2025 dio ne yapacağım ben kendimi şubata göre ayarlamıştım geri çekermi acaba

Zeki
Zeki

Hocam ben sizin yorumlarınızı okuyup gittim ben 2024 ün haziran ayında tüm eksiklerimi tamamlayıp ağustos ayında hizmet tercihimi yaptım 06/02/2025 gözüküyordu geçen haftalarda girdim baktım mayıs 8 gözüküyor kafam karıştı araştırdım benim gibi bu sorunla karşılaşan çok kişi var şubeye gittim ve sistemden dolayı olmuş dedi yapacak bir şey yok deyip gönderdi

Haruncan

Aynısını yaşıyorum. Askerlik sebebiyle ise de giremiyoruz. Ne yapacağım şimdi? Yarın şubeye gidip soracağım.

Haruncan

Gidemedim ama anlaşılan bir şey yapmıyorlar

Atakan

Şubeye gidip sordun mu benim de aynı sorunum var çalıştığım için gidemiyorum

Okan
Okan

İki sene önce bir arkadaşım aynı sorunu yaşamıştı ve sınıflandırması defalarca ertelenmişti, aynı sorunu bende yaşıyorum. Mamak da ki Askerlik şubesine gitmiş eksik belge olduğunu söylemişler. Gitmekte fayda var.

Aynı olaydan geldim bende şubatta gitmeyi planladım ama hiçbir sebep yokken tarih 01/02/2025'den 08/05/2025 tarihine atılmış hiçbir açıklama yok.

Melihcan

Mehmet reis senin durum ne oldu şubatta mı gittiniz yoksa ağustosta mı aynısı başıma geldi

Rudi

Ne yaptınız beyler tarihlerde değişme oldu mu aynısı bugün benimde başıma geldide

Haruncan

Uzun seçmeseydim acaba diyorum bende bu kadar uzayacaksa. Banka sınavı bile 1seneden az tecili olanı almıyor ne yapacaksak kaldık iş başvuruları da aynı 1seneden az tecili olanı almıyor. Mayısta ertelenirse ere cevirsek hemen gideriz herhalde.

Atakan

Mehmet bende şubeyi aradım şubatta da gidebilirsin belli olmaz sen zaten şubatı seçmişsin dediler, bizi mi oyalıyorlar anlamadım ama ben Ankara asker alma kışlasını aradım açmadılar mail attım gün içinde tekrar arayıp erken celp diye bir şey varmış sanırım bir bilgi alırsam yazarım

Bugün şubeye gittim. Bana hizmet tercihini yapıp yapmadığımı sordu yaptım dedim sistemden kontrol etti 28 ekimde yapmışım. Dediği tek şey şubat grubuna dahil edilmediğimi söyledi. Nedenini sorduğumda şubatta er yerine mayısta astsubay olarak gidebilirsin tarzında açıklamalarda bulundu tabi hepsinin sonunda belki diyerek hatta ağustosta bile gidebilirsin tarzında şeyler söyledi. Yani çözüme dahil hiçbir şey olmadı.

Şubeye gidebildin mi cemil

Celil

Benimde aynı kankam Yarın askerlik şubeye gideceğim bir sormak istiyorum nedir ne değildir bir şey öğrenirsen buraya yazsana

Burak
Burak

Benimde aynısı oldu 06/02/2025 di şubatta gitmek istiyordum 08/05/2025 e attı 30 kasımda ben şubatta gitmek istiyorum bir çaresi yok mu itiraz edemiyor muyuz

Mert
Mert

Aynısı benimde başıma geldi 06/02-2025 yazıyordu şu an 08/05/2025 yazıyor

Melihcan

Hocam şubata geri attı mı aynısı oldu şimdi bende de

Rudi

İnşallah düzelir bende aynısı yaşadım eylülde bozdum 9 ay sonraya celp vermesi saçma

Askerlik Celp Dönemi Karmaşası Ve Belirsizlik

03 Mart 2025 11:44