Milli Eğitim Bakanlığı 1. Sınıf Kura Çekimi

Milli Eğitim Bakanlığı 1. Sınıf Kura Çekimi
03 Eylül 2024 21:58

Manisa Yunusemre ilçesinde bulunan Halil Yurtseven İlkokulunda 1. sınıf velisi olarak kayıt ile ilgili sorun yaşamaktayız. Gayet normal bir şekilde bakanlığın bu seneki oluşturduğu sistemle evlatlarımızın sınıfları ve öğretmenleri belli oldu. Uyum haftası için gittiğimiz 2 Eylül Pazartesi günü saat 13:30'da okul müdürü R**** A**** ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Y******* D******* tarafından, bir sınıfın küçük olmasına rağmen 28 öğrencinin kayıt edildiğini, tekrar kura çekilişi olması gerektiği aktarıldı. 140 velinin hepsi, çocukların psikolojisi ile oynanmasın diye doğru bulmadığımızdan dolayı tepki gösterdik. Sınıfın küçüklüğü bahane edilerek kura çekiminin tekrarlanmasını doğru bulmadığımızı aktardık. Müdür bey büyük sınıfı ayarlayıp olayı çözelim dedi. Ama ekrandaki bütün listelerin silindiğini aktardı. Çünkü, R**** Bey tarafından sınıfın küçüklüğü ve mevcudiyeti ile ilgili konu Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarılmış. O sırada, okula nakil geldiği için hem ekranın donduğu hem de kayıtlı olan eski listenin, Bakanlık tarafından silindiği için R**** Hocanın tüm uğraşlarına rağmen geri getirilemeyeceği bilgisi aktarıldı. Sonra velilerden tepki yükselince Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M******* Ç**** okula geldi. R**** Bey olayı aktardı. Daha sonra M******* Bey kendi telefonu ile yetkili yerleri aradı. Sonrasında bizlere o listeler büyük ihtimalle geri gelir. Gelmezse de canınız sağ olsun, hepsi bizim öğretmenimiz, hepsi bizim öğrencilerimiz dedi ve gitti. Saat 17:00'ye kadar okul müdürü ve veliler olarak okuldan ayrılmadık. Saat 17:00'den sonra ertesi gün için saat 10:00'da tekrar buluşup çözüm yolu aramak için davet edildik. Ama ne yazık ki akşam saatlerinde nakil işleminin çözülmediğini ve ekranın donduğunu aktarıp ertesi gün okula gelmenize gerek olmadığını aktardı. Ve şu anda e-devletten kontrol ettiğimizde çocuklarımızın şubesi geçici şube olarak gözükmektedir. Biz, çocuklarımız ile öğretmenler belli olduktan sonra biz veliler ve öğrenciler kaynaştık ve öğretmenden bahsedip ısındırmaya çalışırken böyle bir durumun yaşanmasını 1. sınıf velileri olarak doğru bulmuyoruz. Uyum haftası denilen haftada çocuklarımıza bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok ve olmamalı. Bu işin içinde başka bir iş olduğundan şüpheleniyorum. Tüm bunları yaşatan sistemden ve bu kura çekim listesini geri getiremeyen personellerden şikayetçiyim.

Esra
Esra

Ben bir ilkokulda özel eğitim öğretmeniyim sistemsel bir hata oldu kendi çocuğum da 1. Sınıfa başlayacaktı müdürler doğru söylüyor bu kimsenin hatası değil sistem sorunlu ve kimse müdahale edemiyor

Gamze
Gamze

Merhaba bizde de aynı sorun oldu kaynaşma haftası çıkan öğretmen 7 eylülde yeni kura çekimiyle değişti bugün çocuklar büyük üzüntü yaşadı sizde gelişme var mı

Ugur
Ugur

Yeni kura çekildi maalesef şikayet cevap bulmadı

03 Eylül 2023 01:36

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sınıf Değişimi Talebi İçin Adil Olmayan Müdür İradesi

07 Eylül 2023 21:32

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri