04 Ocak 2024 14:58

31 Aralık 2023 tarihinde ilk kez direksiyon sınavına katıldım ve başarılı olamadım. O zaman sınav ücreti 400 lira idi. Yeni yılda fiyatın artacağını biliyorduk, ancak beklenen zammın boyutu gerçekten şaşırtıcı. Direksiyon derslerimi tamamlamış olmama rağmen, sınavı geçemeyenler için 2 saatlik ek direksiyon dersini zorunlu kılmanız ve bu ek dersler için 2000-2500 lira arası bir ücret talep etmeniz durumu daha da zorlaştırıyor. Ben sadece sınav ücretini ödeyerek sınava katılmak istiyorum. Ancak ders ücretinin de ödenmesi zorunlu hale getirilmiş. Telefon görüşmelerinde ders alacağımız belirtilmiyor, fakat ücretler sınav ücretiymiş gibi lanse ediliyor. Bu durumun, toplumumuzun diğer bireylerinden nasıl ek maliyetler talep edileceğinin bir işareti olduğunu düşünüyorum. Umarım Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu en kısa sürede gözden geçirir ve düzeltir. Kazanılan para kolay elde edilmiyor.

Yorumlar (6)

Özcan

Merhabalar, Ek ders alma zorunluluğu yok. Ek ders sanki zorunluymuş gibi lanse edilse de zorunlu değildir. Ek ücret alabilmek için gerekçe göstermek için uyudurulmuş bir mazerettir. Bunu söyleyen Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim müdürüdür.

Gamze
Gamze

Maalesef 1300 idi 2500 lira istedi kurs bu haksiz kazanç reva mı insanlara gittikçe zorlaştırıyorlar komisyon bırakmak için elinden geleni yapıyor böyle insanlar bir de eğitimci aklim almıyor git aynı sekil. Park yap desen asla yapamazlar.

Emrah

MEB'in aldığı direksiyon sınavı ücreti Ekim'de 295 TL iken, Ocak'ta 750 TL oldu yani devlet %250 zam yaptı iki ayda. Buna ek olarak kalan aday en az 2 saat direksiyon dersi almak zorunda, bu mevzuatta yazıyor. Devlet %250 zam yapar da ben yapmaz mıyım diyen sürücü kurslarının aynı oranda zam yapmasının neticesi bu çıkan ücret. Ülkede ne iyi gidiyor ki ehliyet süreci gitsin...

Emrah

Özcan, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18408&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Özcan

Merhabalar, Ek ders alma zorunluluğu mevzuatta yazıyorsa buraya eklermisiniz lütfen.

03 Ocak 2024 14:39

01 Aralık 2023 18:30