Vedat sonuçtan hiç memnun değil

MHRS İle Tahlil Gösterme Randevusu Alınmıyor

23 Ekim 2023 13:02

MHRS sisteminin düzeltilmesi gereken eksikliği. Olayı anlatırsam önerimin nedeni anlaşılır. 12 Ekim 2023 tarihinde Çiğli Devlet Hastanesinde dahiliye uzmanı hekime muayene oldum. Rahatsızlığım; rapora istinaden devamlı kullandığım ilacın reaksiyon göstermesi sonucu alerji yapması idi. Bilindiği üzere, alerji yapan neden devam ettiği takdirde, dönüşü olmayan sağlık sorunlarına, hatta can kaybına sebep olmaktadır.
-------------------------
Muayene eden doktorum bazı kan ve başka tahliller istedi. Tahliller için gerekli materyali hemen verdim ve ertesi gün neticeler çıktı. Tahlil sonuçlarını göstererek raporumdaki ilaçlar değiştirilecekti. MHRS şartlarına göre; tahlil sonuçları 10 gün içinde randevusuz olarak sevk eden hekime gösterilebiliyor. Benim tahlillerimi isteyen hekimin ilk mesai günü tahlil istediğinin onbirinci gününe denk geliyor. Arada başka mesai günü yok. MHRS kanalı ile tahlil gösterme sırası akamadım. 182 vasıtasıyla denedim fakat onunla da almadım. Üstelik ilgili branş için en erken 18 gün sonrasına açılacakmış ve bu tarihe bile 15 günlük sınır nedeniyle randevu oluşturulamıyormuş.
---------------------
Her ne kadar randevu alma zorluğu nedeniyle eleştirilse de, MHRS sistemi vasıtasıyla sağlık sorunlarımıza çare buluyoruz. Yukarıda yazdığım sorun, hayati bir sorundur. Alerji nedeni gözardı edilirse ölümcül olan anafilaktik şoka sebep olabilir. Bahsettiğim sorunun çözümü için MHRS sistem şartlarına küçük bir ekleme yapmak yeterli olacaktır. Çözüm Önerim şu; muayene neticesi tahlil, dijital görüntüleme vb. Gibi hastalık nedenine çözüm için gereken uygulamaların, sevk eden hekime gösterilmesi süresinin uzatılması, ayrıca, arada geçecek süredeki hekimin mesai yapmadığı günlerinin sayımdan düşürülmesi.
--------------------------------------
Bütün bunları buraya yazmamın sebebi, MHRS ile yaptığım telefon görüşmesinin çözümsüz olmasıdır.

profile profile profile

Bir Yıldır Gastroenteroloji Randevusu Alamıyorum Mağduriyetim Sürüyor

Huseyin
05 Ağustos 2025 10:23

15 Ağustos 2024 20:40
MHRS Den Tekrar Randevu Alma Problemi
Yeliz sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Randevu İptaliyle Mağdur Edildim, Acil Çözüm Bekliyorum

11 Haziran 2025 14:22
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
16 Temmuz 2024 19:15
MHRS'de Randevu Aldım Akabinde İptal Ettim Ve Cezalandırıldım!
MHRS'de Randevu Aldım Akabinde İptal Ettim Ve Cezalandırıldım!
Bihter sonuçtan hiç memnun değil

Doktor Yokluğunda Sonuç Değerlendirme Sorunu

26 Şubat 2025 21:53