MG Türkiye MG4 Luxury Direksiyon Titreme Problemi

11 Eylül 2023 08:0218.370

Sayın Yetkililer,
06/09/2023 tarihinde, saat 15:00 civarında Özdemirler - İzmir'den teslim aldığım MG4 Luxury model aracımın (LSJWH4092PN207543 şasi no). Aldıktan sadece bir gün sonra, 100 km üzerinde seyir sırasında direksiyonda meydana gelen titreme sorununu fark ettim. Bu sorun üzerine derhal satış temsilcisi ile WhatsApp üzerinden iletişime geçtim ve 08/09/2023 tarihinde saat 15:00 civarında aracı test için teslim ettim.
Yetkili servis personeli tarafından gerçekleştirilen test sürüşü sonrasında araçta hafif bir sarsıntı olduğu, ancak bu durumun ciddi bir sorun olmadığı ve aracın kullanılabilir olduğu bilgisi verildi. İlerleyen günlerde çok rahatsız eder ise aracı tekrar getirebileceğimi belirtti.
Benzer şikayetlerin şikayetvar.com üzerinde yer aldığını, sorunun lastik veya jant kaynaklı olabileceğini ve bu titreşimin zamanla rulman ve diğer hareketli parçalara zarar verebileceğinden endişeli olduğumu ilettim. Ayrıca, sıfır bir araç olan bu aracımda yaşadığım bu sorunun beni rahatsız ettiğini ve mümkünse beklemeden derhal çözülmesini talep ettim.
Servis personeli, aracın Çin malı olduğunu ve kontrol edilse bile titremede az bir iyileşme olacağını ve devam edeceğini belirtti. Firmadan 1.419.000 TL karşılığında aldığım sıfır aracın sorununun çözülemeyeceğini anladıktan sonra, aracımı İzmir'de birçok şubesi bulunan ve kurumsal bir firma olan "Batı Lastik" firmasına kontrol için götürdüm. Yapılan kontroller sonucunda, sağ ön tekerin balanssız olduğu ve arka tekerlerden birinin janta uyumlu oturmadığı ve fazla ağırlık istediği için sök tak yapılarak işlem yapılması gerektiği tespit edildi.
Sonuç olarak, sıfır bir araç olan ve yetkili serviste sorunu çözülemeyen aracımı kullanmak zorunda olduğum için bu sorunu kendim çözmek zorunda kaldım. Gizli ayıplı bir ürün nedeniyle uğradığım bu mağduriyet sonucunda ortaya çıkan 800 TL'lik masrafın tarafıma ödenmesini talep etmekteyim.

Saygılarımla,
Ekler:
1- WhatsApp yazışması
2- Batı lastik faturası
Zaman çizelgesi:
- 06/09/2023 15:00 civarı aracı teslim alma.
- 07/09/2023 aracın titreme sorununun olduğunun anlaşılması.
- 08/09/2023 07:23 servis danışmanına durumun aktarılması.
- 08/09/2023 15:00 servis ziyareti.
- 08/09/2023 16:58 Batı lastikte işlemlerin tamamlanıp fatura kesilmesi.

11 Eylül 2023 10:44 (Şikayetten 2 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizin incelemeye alındığını ve sizinle en kısa sürede iletişime geçileceğini iletmek isteriz. Ürün ve hizmetlerimizle ilgili ihtiyaçlarınızda size destek vermekten memnuniyet duyarız. MG Türkiye Müşteri Hizmetleri

Yorumlar(6)

Serkan
Serkan
Şikayeti Çözüldü
25 Nisan 2025 12:30

Maalesef ilgilenen yok lastik firması adres veriyor gidiyorsunuz lastikleri alıp genel merkeze göndereceği söyleniyor aracın üzerinde lastik olmayınca ben bu aracı nasıl kullanacağım geçici lastik de takılmıyor. Ayrıca bu durum da genel merkez red yanıtı vermiyor uğraşmanız boşa ne mg marka araç ne de brightstone lastik alınır

Benzer Şikayeti Var
19 Kasım 2023 16:45

Hocam ben iki kere balans yaptırdım geçmedi. Önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Arabadan soğuttu bu sıkıntı beni.

Benzer Şikayeti Var
18 Ekim 2023 17:11

Merhaba, aynı sorun benim aracımda da var ve kimse ilgilenmiyor. Batı lastiğin hangi şubesinde yaptırdınız işlemi? Bende götürüp kendim yaptırayım. Şimdiden teşekkürler

Mg Türkiye Müşteri İle Alay Ediyor

Hasan

Mg müşteriyle alay ediyor gibi görünüyor. Eylül ayında satın aldığım MG4 Luxury model aracım hız 100 km/s'ye ulaştığında...

2 Destek2 Yorum

MG Türkiye MG4 Titreme Problemi Ve Mg Markasının Sorunu Çözmemesi

Volkan

Doğan Trend Oto İzmir'den 2 adet MG4 Comfort araç alımımız oldu. Araçlarımızın 1 tanesinde bayiden çıkardığımız andan it...

4 Destek

Mg Türkiye Sıfır Araçta Kronik Sorun: Jant Titremesi Ve Yetersiz Servis Desteği!

Kemal

Sıfır km olarak aldığım 2023 model MG4 Comfort aracım 20 km hızla giderken bile titreme yapıyordu. Servise götürdüğümde ...

1 Destek

Tümünü Gör
Mg Türkiye HS Luxury Hüsranı!

Mg Türkiye HS LuxuryHüsranı!

Hacer
Mg Türkiye Şeritte Tutma Desteği Kullanılamaz!

Mg Türkiye ŞeritteTutma Desteği Kullanılamaz!

Dursun
Mg Türkiye Hava -5, Buğulanma Ve Buzlanma Sorunu!

Mg Türkiye Hava -5,Buğulanma Ve Buzlanma Sorunu!

Cüneyt
Mg Türkiye Garanti Kapsamındaki Aracımın Emniyet Kemeri Problemi!

Mg Türkiye GarantiKapsamındaki Aracımın Emniyet Kemeri Problemi!

Uğur
Mg Hs Plug Ayna Problemi