Mercedes-Benz Alınan Haksız Kapama Ceza Tutarı Hakkında

30 Ekim 2023 17:53

Nisan 2023 de almış olduğum Mercedes Cla AMG + marka aracım için Mercedes finanstan 1 milyon 237 bin tl 36 ay vadeli kredi kullandım. Aylık ödemem 61.210,15 Tl dir. Kredi mi 6 ayın sonunda kapatmak istediğim de yaklaşık 1 milyon 500 bin tl tutarında kapama cezası ile birlikte ödeme çıkardılar. Ancak zaten ben bu 6 ay için toplam da 367.260 ₺ ödeme yapmışım. Eğer ben erken ödeme yaparsam 6 ayda benim Mercedes'e Ödeyeceğim toplam rakam 1 milyon 867,260₺ olacaktır. Yani 6 ayda Mercedes'e 630.260₺ komisyon ödemesi yapmış gibi bir şey oluyorum. BDDK nın belirlemiş olduğu Maksimum %2 kapama cezasından fazla olan bu kapama cezası ne derece doğrudur. Sürekli çağrı merkezi ile görüştüğümüz de sözleşmenizde bu madde yazıyor diyorlar. Ancak yapılan sözleşmede ilgili sayfa yı bize hiç göstermeden sözleşmenin en son sayfasına imza ve kaşe attırıyorsunuz. Bu maddenin yer allığı yerde niye benim imzam ve kaşem yok. Çünkü o kısımları göstermiyorsunuz. Bu şekilde elde edilen haksız kazançtan ve bu oluşan hatadan bir an önce dönmemizi talep ediyorum. Mercedes markası adı altındaki bu kurumsallık yapısına sahip olduğunu düşündüğümüz bir şirketi bu şekilde anmak istemeyiz. Lütfen BDDK nın belirlemiş olduğu orandaki kapama cezasını uygulayıp tekrardan kapama cezası ile birlikte ödeyeceğim rakamı bana bildirmenizi talep ediyorum. Saygılarımla.

30 Ekim 2023 21:19 (Şikayetten 3 saat sonra)
Berker
Berker
30 Ekim 2023 22:57

Zaten cevap veremediğinizi ve bu konuda yapılanların bilincinde olup sorumluluğu kabul ettiğinizin ve sosyal platformlarda açıklayamadığınızın farkındayız. Şirketimiz gibi bir çok mağdurun olduğununda bilincindeyiz. Bu konuda gerekli hukuksal boyutta gerekenleri yapacağımızı unutmayınız!

Yorumlar (8)

Hakan
Hakan

Merhabalar aynı durum ile karşı karşıyayım bir çözüm bulabildiniz mi?

İbrahim
İbrahim

Merhaba aynı sorunu bizde yaşamaktayız bir gelişme alan oldu mu bilgi alabilir miyiz

Aynı sorunu şu an bende yaşıyorum resmen milletle istedikleri gibi oynuyorlar tefe işinden beter

Kendi imkanlarınca milleti gazlıyorlar

Aynı sorunu şu an bende yaşıyorum fakat dediğiniz gibi sözleşme ile ilgili hiçbir bilgim yok ve ayrıca erken kapama ile ilgili bir şeyde söylemediler imzala son sayfayı geç BDDK dahil her türlü resmi makama yazıyorum ve davacı oluyorum

Serkan
Serkan

Bana arabayı bir hafta içinde teslim edeceğini söylediler yaklaşık 20 gün geçti aracımı teslim etmediler ve krediyi kullandırmışlar ben de aracı teslimatla ilgili sıkıntı yaşadığım için araç teslim almayı iptal ettirdim krediyi de bana kullandırmışlar araba da elimde yok olmayan arabaya kaskoda yapmışlar bunun için kredi niye işliyor dediğimde benden komisyon tutarı istiyorlar o yüzden mahkemelik olacağız Biz de mağduruz bu haksız kazançtan bir an önce vazgeçmeleri gerekmektedir

Yunus
Yunus

Berker bey çöze bildinizmi bu durumu acaba bilgi vere bildinizmi bizde mağduruz

Emrah
Emrah

Berker bey bizde de aynı durum mevcut çözebildiniz mi. 1.200.000 ₺ ana paraya erken kapama 1.900.000 ₺ istemekteler.

Mercedes Kredi Kapama Cezası Mağduriyeti

15 Ocak 2025 15:42
Mert sonuçtan hiç memnun değil

11 Haziran 2023 17:29
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

30 Mart 2024 08:29