Hasta Sonuçlarına Erişimde Zorluklar Ve KVKK Engeli

14 Ekim 2024 12:00

Ataşehir Memorial Hastanesinden çocuğum adına almış olduğumuz 2 yıl öncesine ait muayene randevusu sonuçlarına ihtiyacımız oldu. Sistemde göremeyince hem çağrı merkezinden hem de canlı destek üzerinden iletişime geçtim. İletişime geçtiğim 2 kişi de talep açmak yerine beni e-posta atmaya zorladı. Çağrı merkezindeki görevli biraz zorlasa da sonunda sisteme yüklendiğini ama bizim de görebilmemiz için ilgili departmana bilgi verdiğini söyledi.
Özellikle canlı destekten yazılı olarak iletişime geçtiğim kişi (ismini söylemedi) bana direkt KVKK gereği size bilgi veremem dedi.
"KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) düzenlemeleri ve hasta verilerinin güvenliği nedeniyle sağlık verileri direkt olarak hastanın kendisiyle hastanelerimiz tarafından veya web sitemiz, mobil uygulamamız üzerinden güvenlik sürecinden geçtikten sonra paylaşılmaktadır.", bu mesajı kopyalayıp gönderdi.
Bunun üzerinde bu yaştaki çocuk sizinle nasıl iletişime geçsin dedim. Bana sonuçları göndermeyin ama işinizi yapıp sisteme yüklenmesini sağlayın dedim.
Siz hastane olarak yapmanız gerekeni yapıp hastalarınızın sonuçlarını sisteme yüklemiş olsanız, çocuğuma ait sonuçları görebileceğim için sizi aramak zorunda kalmayacaktım dedim.
Kendisi beni e-posta atmaya zorladı ama kabul etmedim, talebi siz yapacaksınız dedim.
Çağrı merkezinde ve canlı destekte çalışan personellerinizin görev tanımı nedir? Bize akıl vermek mi yoksa hasta ve yakınlarından gelen talebi ilgili departmanlara iletmek mi? Çalışan arkadaşlarınıza görev tanımlarını tekrar hatırlamanızda fayda var. Talebimizi onlar ilgili departmanlara iletmek zorunda, biz değil. Böyle uğraşacaksak devlet hastanesine gideriz zaten.
Buna benzer bir olayı eşim konuşamayacak kadar hastayken de yaşadım. Sisteme yüklemedikleri gibi sisteme yükleme talebi için de hastanın kendisiyle konuşmak istediler.
KVKK kapsamında elbette bilgi ve belge paylaşmamalısınız, bunda haklısınız. Ancak işinizi yapıp sonuçları sisteme yüklemek ve hastalarınızın ulaşabilmesini sağlamak zorundasınız.

30 Ekim 2024 12:44 (Şikayetten 16 gün sonra)
01 Kasım 2024 19:02

Abdulgafur sonuçtan hiç memnun değil

07 Ocak 2025 09:24

Randevu Karmaşası Ve İletişim Sorunları

23 Ocak 2025 13:38
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ankara Memorial Hastanesi'nde Uzun Bekleme Ve İlgisiz Doktor Deneyimi

29 Ağustos 2024 11:51
İsa sonuçtan hiç memnun değil

Memorial Hastanesi'nde Ücretsiz Denilen Hizmette Ücret Sürprizi

31 Mayıs 2025 19:33