Emek sonuçtan hiç memnun değil

İade Talebinin Reddedilmesi Ve Yasal Hakların İhlali

23 Aralık 2024 03:00

Sayın Yetkili,

1 Aralık 2024 tarihinde Teknosa mağazasından satın aldığım Melitta cı Touch kahve makinesi ile ilgili yaşadığım sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Ürün beklentilerimi karşılamadığı ve kullanım sırasında sorunlar yaşadığım için, 13. Gün olmasına rağmen iade talebinde bulundum. Ancak, iade talebim yerine ürünün servise yönlendirilmesi kararı alındı.

Tüketici Hakları’na göre 14 gün içerisinde yapılan iade taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini biliyorum. Buna rağmen iade talebimin reddedilip servise yönlendirilmesi, yasal haklarımın ihlali anlamına gelmektedir.

Bu süreçte yaşadığım mağduriyetin giderilmesi ve iade talebimin kabul edilmesi adına tarafınızdan acil destek bekliyorum. Aksi takdirde yasal haklarımı kullanmak durumunda kalacağımı belirtmek isterim.

Geri dönüşlerinizi bekliyorum.

Ad Soyad: Emek Yeter
Telefon: 0535*****63

Emek
24 Aralık 2024 11:24

Teknosa tarafından arandığımda, kutunun açılmış olması gerekçe gösterilerek ürünün iade yerine incelemeye gönderildiği bilgisi iletildi. Bu durumda Tüketici Kanunu’nun 6502 sayılı 14 günlük cayma hakkı maddesi kapsamında, kutunun açılmış olması iade hakkımı engellememektedir. Ürünü deneyimleyip memnun kalmadığım için iade etmek istememe rağmen, servis incelemesine gönderilmesi süreci gereksiz yere uzatmakta ve mağduriyetime sebep olmaktadır. Bu durumun ivedilikle düzeltilerek, iade talebimin kabul edilmesini ve tarafıma geri ödeme yapılmasını talep ediyorum. Sorunumun çözülmemesi durumunda Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunacağımı belirtmek isterim. Desteğinizi rica ederim.

03 Ocak 15:50 (Şikayetten 11 gün sonra)

Garanti Kapsamındaki Kahve Makinemin Arızası Giderilmiyor

Samet
05 Eylül 15:14
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Yanıltıcı Bilgiyle Satılan Arızalı Kahve Makinesi İçin Çözüm Bulamıyorum

Mesut
28 Mayıs 06:34
Gülşen sonuçtan hiç memnun değil

Kahve Keyfi Hayal Oldu: Melitta Makinesiyle Yaşadığım Sorunlar!

Gülşen
04 Nisan 23:05
Saadet sonuçtan hiç memnun değil

Saadet
02 Mayıs 2024 22:29