Medicana Hastanesi'nde Sigorta Onayı Krizi: Çifte Fatura Şoku

11 Kasım 2024 22:12

Ataköy Medicana hastanesine Axa tamamlayıcı sigortamla giriş yaptım. Dahiliye Doktoruna muayene oldum ve doktor tahliller istedi. Tahlillerin onayının alınması için vezneye gittim. Vezne de işlem yapan kişi benim tahlillerimi onaya göndermeden bana 3.000 küsur tl bir hesap çıkardı. Bunun sebebini de sorduğum da insülin direnci ve 3 aylık şekeri karşılamıyor dediler. Benim poliçem normalde başka hastanelerde bu tahlilleri karşılıyor ve daha önce de Bahçelievler Medicana hastanesinde bu tahlilleri yaptırmışken nasıl oluyor da burada karşılamadığını soruyorum SSK karşılamıyor diyorlar. Peki onaya gönderin onaydan kapsam dışı red cevabı gelirse ben ödememi yaparım faturamı alırım sigorta şirketinden talep ederim. Diyorum onu da yapmıyorlar. Özel sigortalar ile ilgilenen yetkili olduğunu söyleyen E*** hanım diye birini çağırdılar E*** hanımda ısrarla onaya gönderemem karşılamıyor diyor. Yani tahlilleri onaya göndermeden bunu sürekli söylüyorlar. Axa sigortayı arıyorum sigorta şirketi onaya göndermelerini söylüyor ama hastane işi yokuşa sürüyor. Onaya göndermiyor. Daha sonra E*** hanım kendi Axa Sigorta şirketini aradı telefonu hoparlörlere aldı. Sigorta şirketi benim onayımın olduğunu söyledi. Bu durumda benden ücret talep etmeleri yasal değil. 2 saattir onaya gönderemem onay çıkmıyor demesi hem sigorta şirketinden para almaları hem de benden talep etmeleriymiş. 2 bin küsur tl'ye yakın sigorta onay vermiş benden de 3.000 TL ekstra para İstiyorlar. Ve orada durduğum sürece bir çok kişiden aynı tahlil için SSK karşılamıyor deyip para aldılar. Demem o ki Medicana Hastanesi SSK ve özel sağlık sigortasının onayladığı tahlil ve teknik lerden hem para alıyor hem de onaylanmadı anlaşmamız yok diyerek bu parayı ekstra hastalardan da talep ediyor. Hastanede onaya gönderilmeyen hiçbir şeyi ödemeyin. Bunu buradan yazıyorum ki benim yaşadığım durumu kimse yaşamasın gereken her yere de şikayette bulunacağım.

11 Kasım 2024 21:48

Ataköy Medicana hastanesine Axa tamamlayıcı sigortamla giriş yaptım. Dahiliye Doktoruna muayene oldum ve doktor tahliller istedi. Tahlillerin onayının alınması için vezneye gittim. Vezne de işlem yapan kişi benim tahlillerimi onaya göndermeden bana 3.000 küsur tl bir hesap çıkardı. Bunun sebebini de sorduğum da insülin direnci ve 3 aylık şekeri karşılamıyor dediler. Benim poliçem normalde başka hastanelerde bu tahlilleri karşılıyor ve daha önce de Bahçelievler Medicana hastanesinde bu tahlilleri yaptırmışken nasıl oluyor da burada karşılamadığını soruyorum SSK karşılamıyor diyorlar. Peki onaya gönderin onaydan kapsam dışı red cevabı gelirse ben ödememi yaparım faturamı alırım sigorta şirketinden talep ederim diyorum onu da yapmıyorlar. Özel sigortalar ile ilgilenen yetkili olduğunu söyleyen Ebru hanım diye birini çağırdılar Ebru hanımda ısrarla onaya gönderemem karşılamıyor diyor. Yani tahlilleri onaya göndermeden bunu sürekli söylüyorlar. Axa sigortayı arıyorum sigorta şirketi onaya göndermelerini söylüyor ama hastane işi yokuşa sürüyor onaya göndermiyor. Daha sonra Ebru hanım kendi Axa Sigorta şirketini aradı telefonu hoparlörlere aldı sigorta şirketi benim onayımın olduğunu söyledi. Bu durumda benden ücret talep etmeleri yasal değil. 2 saattir onaya gönderemem onay çıkmıyor demesi hem sigorta şirketinden para almaları hem de benden talep etmeleriymiş. 2 bin küsur tl'ye yakın sigorta onay vermiş benden de 3.000 TL ekstra para İstiyorlar. Ve orada durduğum sürece bir çok kişiden aynı tahlil için SSK karşılamıyor deyip para aldılar. Demem o ki Medicana Hastanesi SSK ve özel sağlık sigortasının onayladığı tahlil ve teknik lerden hem para alıyor hem de onaylanmadı anlaşmamız yok diyerek bu parayı ekstra hastalardan da talep ediyor. Hastanede onaya gönderilmeyen hiçbir şeyi ödemeyin. Bunu buradan yazıyorum ki benim yaşadığım durumu kimse yaşamasın gereken her yere de şikayette bulunacağım.

12 Kasım 2024 09:41 (Şikayetten 11 saat sonra)

Sigorta Anlaşmazlığı Ve İlgisiz Hizmetle Mağduriyet

15 Temmuz 2025 20:37
Ozlem sonuçtan hiç memnun değil

04 Şubat 2025 11:06
Gökhan sonuçtan çok memnun

07 Temmuz 2025 15:30
"Yaşadığım sorunun çözümünde kesintisiz destek olan, özel sağlık sigortamınızın ısrarla bizi yanlış yönlendirmesine rağmen sabırla yardımcı olan Şeyma D**** Hanıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. Biz hastanenin temizliğinden ve ilgi alakadan çok memnun kaldık. Sonrasında provizyon konusunda sorun yaşadık, hastane ile ilgili olmasa bile çok yardımcı oldular. Tekrar teşekkür ederim."
Elçin sonuçtan hiç memnun değil

13 Mayıs 2024 11:28

11 Eylül 2023 11:33