Marmaris İçmeler De Sahipsiz Köpekler

22 Temmuz 2024 17:07

Her sene Marmaris'e birkaç günlüğüne gitmek isterim, sebebi de işletmelerden ve denizden memnun kalmak. Marmaris'in İçmeler kısmı en güzel yeri, temiz bir denize girmeyi normal her insan ister. Köpeklere müsaade etmeyen tabelaları da gördüğüm için içim rahat giderim. Yalnız bu sene nasıl oluyor anlamadım, İçmeler kısmında az da olsa başıboş köpeklerin olduğunu gördüm. Bir tanesi Sea Star önündeki iskele altına girerek idrarını yaptı. Sea Star müşterilerinin çoğu çok iyidir. Otel sadece yetişkinleri kabul eder ve köpekli müşteri alması imkansızdır. Bu sorunun nereden kaynaklandığını anlayamadım. Tabii ki hayvanlara kötü bir şey yapılmasın ama sanırım işletmeler ve belediye ortak bir tavır alabilir diye düşünüyorum. Bir yorumda okuduğum kadarıyla İçmeler mevkisinde en sonlarda bir otel galiba günübirlik müşteri alıyormuş. Yorumcu, son zamanlarda beliren ve hijyene dikkat etmeyen kimselerin bu otelden kaynaklandığını düşünüyor. Ben de aynı düşüncedeyim ama kesinliği bilemeyiz (Sea Star bitişiğinde bir otel). İçmeler'in halk plajı yeterli biliyorum ama nedense bütün sahile serpiştirilmiş. Ülkemizin en büyük geliri turizmden ama maalesef o güzelim dağlar yandı ve kelleşti. Burada sizin kusurunuz yok tabii ama müşteri doğal güzellik yanı sıra deniz için de geliyor. Nitekim bu sene daha önceki turist bolluğunu göremedim ama inşallah Marmaris belediyesinin daha hijyen çalışmaya önem vereceğini düşünüyorum. Bana inşaata bakan bir oda düştü ama inşaat yoktu, bu bakımdan da minnettarım. Sea Star personelini çok beğenirim. Yalnız şu hususu söylemeden geçemiyorum: Ben Jolly Tur vasıtası ile şubat ayında yerimi ayırttım ve gitmeden bir gün önce ayrıca telefon ederek geleceğimi ve mümkünse deniz gören bir oda olmasını rica ettim ama oranın yeni işletmecisi hiç deniz görmeyen bir odayı vermek istedi. Eski personel sayesinde daha iyi bir oda verildi. Şimdi denebilir ki deniz gören odalar doludur ama bir tanesi orada bulunduğum sürece boştu. Bazı oteller deniz veya kara yönü için ayrı fiyat uyguluyor, bana böyle söylense bunu da kabul ederdim. Belediyelerin yoğunluğunu tahmin ediyorum, sizi kişisel sorunlarla meşgul etmek istemem ama belki daha iyi yönde gelişmeler olabilir diye yazmak istedim.

20 Haziran 2025 23:56

Bugün yani 20 Temmuz 2025 de İçmeler' e gittiğimde plajlara köpekler için yasak uyarısı gördüm ve hoşuma gitti, eğer insanlar bu yasağa uyuyorsa teşekkür ediyorum, belediye ye de teşekkür ederim, insanlar umarım denizi kirletmemek konusunda anlayış gösterir, bu bir medeniyettir, bazı insanlar deniz temizliğine karşı olsun, köpeklerin denize girmesi konusunda olsun sadece kendilerini ölçü alıyorlar, insanların temiz bir denize ihtiyacı var, deniz insana mutluluk veren bir olay, lütfen deniz temizliğine her bakımdan önem verelim, yalnız gene bugün düzgün bir bayanın bu tabelalara rağmen ipini tuttuğu köpek ile birlikte plaja girdiğini gördüm, denize girmediler, ana yola en yakın halk plajı ve saat 5 gibiydi, hem yasak tabelaları hem böyle nasıl oluyor anlamadım, deniz kirletenlere gelelim, bazı oteller küçük çocukları kabul etmiyor ama eğer çocuk iyi eğitimliyse zararı yok

21 Haziran 2025 00:01

20 Haziran yerine yanlışlıkla 20 Temmuz yazmışım

11 Temmuz 2024 15:23

31 Temmuz 2024 05:57
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Güzelbahçe Liman Plajı'nda Temizlik Ve Hizmet Sorunları

04 Ağustos 2025 15:25