Marmaray Öğrenci AKBİL Mağduriyeti

06 Haziran 2023 01:11

05/06/2023 tarihinde sabah saat 08:00'de Maltepe Üniversitesi okuluma gitmek için evden çıktığımda sabah saatlerinin vermiş olduğu sersemlikle kendisi de yüksek öğretim öğrencisi olan abim A***h**a*** öğrenci akbilini alarak evden çıkmışım. Marmaray Ayrılık Çeşmesi durağına kadar geldim, metroya aktarma yapacaktım hala durumdan bir habersiz bir şekilde akbilimi bastım bu arada güvenlik görevlisi akbilimi kontrol etmek istediğini söyledi, bende kendimden emin bir şekilde kendi akbilim olduğunu düşünerek hemen görevli arkadaşa ilettim. Güvenlik görevlisi bu AKBİL size ait değil, bir erkeğe ait dediğinde irkildim. Baktığımda kartın abime ait olduğunu, onunda öğrenci olduğunu, devletin burada bir mağduriyetinin olmadığını, benimde bu durumun farkında olmadığımı söyledim fakat beni hiç dinlemeyerek akbilin indirimli olup olmadığını kontrol ettikten sonra akbili bana geri vermedi. Kendisine benim de akbilimin indirimli olduğunu, sehven abimin akbilini aldığımı, her ikimizin de yükseköğretim öğrencisi olduğumuzu, İstanbul Kart uygulamasından Öğrenci Dijital Kartımı ve Öğrenci kartımı göstererek beyan ettim fakat beni hiç dinlemeden akbilimi alarak beni uzaklaştırmak istedi. Ben: " eve nasıl döneceğim? " deyip ağlamama rağmen bizi ilgilendirmez diyerek cebimde para olmadığını söylememe rağmen kartımı alarak beni orada bıraktılar. Genel merkezin tarafımıza yazacağı cezayı ödememden akbili geri alamayacağımızı söyledi. Kontrol ettiğimizde tarafımıza 1.300,00 lira ceza uygulanmıştı. Ben bu yapılan haksız uygulama için sizlere sesimi duyurmak istiyorum. Babası işsiz olan, annesi asgari ücretle çalışan evde ikisi yükseköğretim, biri ortaöğretim öğrencisi olan çocuklarını kıt kanaat okutmaya çalışan aileme ve kendime karşı yapılmış saygısızlık, hakaret ve haksızlık olarak görüyorum. Siz yüce mevkiiden babamın abimin okula gidip gelmede mağduriyet yaşamaması için geciktirmeden ödediği 860,75 kr... İade edip el koyulan abimin akbilini geri göndermenizi arz ve rica ediyorum.

13 Eylül 2023 16:41

28 Mayıs 2024 21:33
Seda sonuçtan hiç memnun değil

Marmaray İade Cihazı Paramı Çekti

15 Ekim 2023 20:28
Marmaray İade Cihazı Paramı Çekti
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

03 Ağustos 2024 18:57

09 Ekim 2023 22:39