Tüketici Hakem Heyeti Kararına Rağmen Çözüm Bulunamıyor

03 Aralık 2024 10:57

Lufian Kahramanmaraş Piazza mağazasından aldığım 3 adet tişört, 3 ay geçmeden tamamen renk attı. Mağazaya teslim edip garanti kapsamında değişim talep ettim. Merkezden hemen geri döndü ve kullanıcı hatası denildi. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdım ve inceleme sonucunda Hakem Heyeti beni haklı bularak ürünün misli ile değişim kararı verdi. Fakat ne mağaza çalışanları ne de müşteri hizmetleri ne yapacağını biliyor. Bana dedikleri şu komik cümle: "Ürünü merkeze gönderin, tekrar inceleyip inceleme sonunda duruma göre karar verilecek." Bu olayı yaşamadan önce, Lufian böyle bir komedi yaşattı deseler inanmazdım. Hakem Heyeti karar vermiş, rapor vermiş, ancak Lufian firması kural tanımaz şekilde ürünü merkeze çağırıp inceleyip sonra duruma göre karar verecekmiş. Anlaşılıyor ki Lufian firması her durumda ne kurtarabilirsek peşine düşmüş. Ama unuttukları şey, bu ülkede hakkını arayıp savunan bilinçli insanlar var. Sonraki süreçte olayı icra mahkemesine taşıyıp hakkımı Lufian'in inanmadığı adalet sayesinde alacağım.

tuketici-hakem-heyeti-kararina-ragmen-cozum-bulunamiyor-1.pdf

03 Aralık 2024 10:50

23.04.2024 tarihinde k. Maraş Piazza'dan 3 adet tshirt aldım 2 ay geçmeden hepsinin rengi soldu. Hemen mağazaya giderek değişim talep ettim. Fakat hemen ürünler geri gelerek kullanıcı hatası denildi. Sonrasında durumu hemen Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdım. Beklediğim gibi Tüketici Heyeti bilirkişi incelemesi sonrası beni haklı bularak misli ile değişim kararı verdi. Komedi bunda sonra başladı tabi. Lufian mağaza çalışanları durum karşısında ne yapacaklarını bilmiyorlar, müşteri temsilcisini arıyorum onlar mağazaya gönderiyor mağazada müşteri temsilcisine yönlendiriyor. Müşteri temsilcisi kayıt oluşturup sizi arayacağız dedi ama hak getire ne araması. 03.12.2024 bugün ben geri aradım kayıt bile oluşturulmamış. Sonrasında durumu tekrar anlattım ve bana dedi ki " ürünü mağazaya bırakın. Merkeze gelsin, biz inceleyip karar verelim ve sonucuna göre işlem yapalım" ya koskoca Lufian firması o hale gelmiş ki müşterileri ne kandırabilirsek o kazanç der gibiler. Tüketici hakem heyetinin kararı uygulamak yerine kendi bildiklerini okumaya çalışıyorlar. Fakat Lufian firmasının unuttuğu bir şey var. Bu ülkede hakkını arayan bilinçli tüketiciler var. Bundan sonraki süreçte hakkımı ilamlı icra takibi yaparak devam ettireceğim ve Lufian için ufak bir masraf olsa da bu kayıpları, sonuçta böyle basit firmalara karşı bir Zafer kazanmanın mutluluğunu yaşayıp, bu durumu yaşayan ve yaşayacak Lufian müşterilerine örnek olacağım.

lufian-sikayeti-2.pdf
lufian-sikayeti-1.pdf
03 Aralık 2024 14:46 (Şikayetten 3 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Tarafınıza arama yapılarak bilgilendirme sağlanmıştır. Saygılarımla Lufian Müşteri İlişkileri Departmanı

Ali
Ali
03 Aralık 2024 15:00

Verilen cevap tamamen yalandır. Tarafıma herhangi bir arama olmamıştır. Lufian firması böyle aleni yalan söyleyerek aciizliğini beyan etmiştir

Barış
16 Ekim 2023 19:39
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
14 Ağustos 2024 23:43
Ali sonuçtan hiç memnun değil

22 Ekim 2023 19:48
Muhammer sonuçtan hiç memnun değil

Muhammer
10 Aralık 2024 11:25