LG Buzdolabı Tamirinde Sorun Ve Müşteri Hizmetleri İlgisizliği

Sezai
06 Kasım 2024 16:05

27/03/2021'de LG GN-H702HLHU model buzdolabı aldım. 3.5 yıl sonra arızalandı. 15/10/2024'de Süleymanpaşa/Tekirdağ LG yetkili servisinden buzdolabım için motor (motor garanti kapsamında değişecek ancak işçilik gaz basımı ücrete tabi), ana kart, drayer ve gaz değişimi için fiyat teklifi aldım. Servis, değişim için KDV dahil 9500 TL ücret talep etti. Anakartın test edilmesini istedim.

Ancak motor değişimi yapılırken anakartın da zorunlu olarak değiştirilmesi gerektiği, aksi halde motorun zarar görebileceği söylendi. Fakat anakartın gerçekten arızalı olup olmadığı kesin olarak test edilmedi.

Konu ile ilgili LG müşteri hizmetlerine defalarca ulaşmama rağmen somut bir çözüm ya da mantıklı bir açıklama alamadım. İlgili departmanlara yönlendirildiğim söylendi, ancak dönüş yapılmadı.

Bu süreçte, anakartın arızalı olmamasına rağmen değiştirilmesi (İstanbul'da kontrol ettirip aynı model ve markalı başka bir buzdolabında test ettirdim) ve müşterinin fazla masrafa girmesine neden olunması tüketici olarak mağduriyet yaşamama neden oldu. Yetkili servisin ve LG'nin çözüm odaklı bir tutum sergilememesi, müşteri hizmetlerinin konuyu merkez ile netleştirmemesi, sürecin uzaması ve fiyatlandırmadaki belirsizlikler nedeniyle LG marka ürünler ve yetkili servis konusunda şikayetçiyim.

Konuyla ilgili olarak da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup anakartın sağlam olduğuna dair bilirkişi isteyeceğim.

LG Buzdolabında Motor Arızası Ve Garanti Sorunu

Ali
06 Eylül 2024 14:49

LG GN-H702HLHU Buzdolabı Arızası

Metehan
05 Kasım 2023 00:34
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Ali
12 Ocak 2024 17:20