Nazlı sonuçtan memnun değil

LG Bulaşık Makinesi 20 İş Günü Dolmasına Rağmen Makinemi Değişmiyor

Nazlı
03 Nisan 2024 13:45

Merhaba 07.05.2023 tarihinde Trabzon Forum Teknosa mağazasından alınan LG Bulaşık makinesi alınmıştır. Teslimatta gelen ürünün sağ yanında ezik olduğu için montaja gelen servis tarafından sağ taraf kapağının değişileceği söylenerek çalışmasına engel olmadığı için montajı yapılmıştır. Aradan yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen bu parçanın teslimi yapılmamıştır. İlk ayında be arızası vermesi nedeniyle servise ulaşılarak bu sorun giderilmeye çalışılmıştır. Ancak 3 servis görüşmesi sonucunda tekrar eve gelerek kalibrasyon yapılmış ve arıza giderilmiştir. 8 Mart 2024 günü ıe arızası olmuş ve makine çalışmamıştır. Servis aranarak 9 Mart 2024 tarihinde evden cihaz alınarak servise götürülmüştür. LG genel merkezi ile yaptığım görüşmede bana 20 iş gününün dolmaması sebebiyle makinemin yenisi ile değiştirilemeyeceğini söylediler. Ancak, 05 Kasım 2020 tarih ve 31295 sayılı bugünkü Resmi Gazete’de, 01.01.2021 tarihinde yürürlüğe girmek üzere “Garanti Belgesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ve “Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlanmıştır. Her iki yönetmelikte de iş günü tanımı yeniden belirlenmiştir. Söz konusu yönetmelik hükümleri gereğince iş günü, “Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı, 1 Mayıs, 15 Temmuz ve pazar günleri dışındaki çalışma günlerini” ifade etmektedir. Önceki yönetmeliklerden farklı olarak, 15 Temmuz günü yönetmeliğe ilave edilmiş bulunmaktadır. Buna istinaden 20 iş günü dolan ve tamir için serviste olan makinemin yenisi ile değişiminin yapılmasını talep ediyorum. Aksi halde Tüketici Hakem Heyeti'ne Gideceğimi bildiririm.

16 Nisan 2024 10:28

LG den bulaşık makinesi almıştım ve daha önce buraya da yazdığım gibi ürün serviste 20 iş gününü tamamladı ve tamiri gerçekleşmedi. Bunun üzerine firmadan ürünün yenisini talep ettik ancak ellerinde stok olmadığını söylediler. Bunun üzerine biz de ürünün ücretini istedik. Genel merkez de ücret iadesi yapabileceğini (bugünkü fiyatı üzerinden değil 10 ay önce alınan fatura bedelini) söyledi. İlk önce nisan ayının 5 inde ya da 8 inde yatırılır dendi sonra araya ramazan bayramı giriyor bu yüzden ayın 15 in de yatırılacağı iletildi. Ama gelin görün ki ortada hala para yok. LG genel merkezi arıyorum ve bana cevapları size en acil şekilde geri dönülecek oluyor. Ben vallahi bu durumdan bir şey anlamadım. Zaten şu anki piyasa değerini bile vermesini bırakın 10 ay önceki bedelini bile ödeyemeyen bir marka ile karşı karşıyayım.

Cansu
17 Mart 2024 20:53

Niyazi
10 Temmuz 2023 16:56
Simge sonuçtan çok memnun

Simge
17 Temmuz 2023 18:41
"Faturayı kabul edip ücretsiz sepet değişimleri yapılmıştır. Teşekkürler"
LG Bulaşık Makinesi Demir Paslanması Garanti Kurulum Tarihi Kabul Edilmemesi
LG Bulaşık Makinesi Demir Paslanması Garanti Kurulum Tarihi Kabul Edilmemesi