Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Kia Marka Aracımın Garantisinin Aslında Bir İşe Yaramaması

Ömer
25 Nisan 2024 03:44

2022 model Kia stonic aracımın 2. Yıllık bakımını yaptırmak üzere Bartın'dan kalkıp 350 km yol yapıp Ankara Opal bayisine aracımı bıraktım. 2 aydır motordan ses geldiğini ve yavaş yavaş artmaya başladığını özellikle de soğuk havada olduğunu söyledim. Yetkili kişi sabah beraber bakarız biz bakımını yapalım yarın sabah aracı alırsınız dedi tamam deyip aracı bıraktım. Arıza var mı varsa nedir ve tamiri yapılsın diye, sonuçta 5 yıl garantili bir araç. Aracı bakım sonrası ertesi sabah teslim alırken motoru kontrol ettiklerini bir problem olmadığını söylediler. Israrlı talebim üzerine aracı tekrar çalıştırıp sesi kontrol ettiler. Başta kontrol ettik bir sorun yok deyip göndermeye çalışırlarken sonrasında Sesi kendileri de fark edince Bunun üzerine sebebin baskı balatadan ya da Şanzımandan kaynaklanabileceğini söylediler. Şayet sorun baskı balatada ise Baskı balatanın 2 sene garantili olduğunu benim aracımın ise 2 sene 1 aylık olduğu için garantiden yapılmayacağını maliyetinin ise 26 bin olduğunu belirttiler. Ben de arızanın sebebine bakın garanti kapsamında ise yapın değilse yapmayın dediğimde ise arıza tespiti için yarım günden fazla uğraşacaklarını ve 10.700 TL işçilik ücreti çıkacağını belirttiler. Tespit için para istenmesinden ayrıca istenen tutarın bu denli fahiş olmasından rahatsız oldum. Ayrıca garantili aracımın arızasının tamiri için de para istenmesi son derece yakışıksız kaldı. Kaldı ki 14 yıldır Manuel araç kullanıyorum çok da dikkatli araç kullanırım henüz 28 bin km ye yeni gelmiş sıfıra yakın bir aracın baskı balatasının değişmesi gerektiğine ve bunun kullanım hatası olarak tarafıma mal edilmeye çalışılmasından çok rahatsız oldum. Araç güzel fakat servis konusunda aynı şeyi söyleyemiyorum. En kısa zamanda motordan gelen bu sesin kaynağının tespiti ve gerekli işlemlerin yapılması için tarafıma dönüş bekliyorum. Bu konu hakkında tüm yasal haklarımı kullanmaktan da çekinmeyeceğim. Kia marka araç alacakların aklının bir kenarında soru işareti olarak bu yaşadığım tecrübe kalır umarım.

25 Nisan 2024 09:46 (Şikayetten 6 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

Kia Globals Bayi Ve Çelik Motor Ayıplı Araçlar!

Oğuz
26 Ağustos 2023 15:22
Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Kia Servisinde Çözümsüzlük Ve Güvenlik Endişesi

Erkan
13 Şubat 11:34

Ali
13 Aralık 2023 13:58

Nazif
23 Kasım 2023 00:18
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

18 Eylül 2023 18:17