Güngör sonuçtan hiç memnun değil

Kia LPG'den Dolayı Garanti Dışı Bırakmakta

28 Ağustos 2023 10:49

2023 ocak ayında Kia özaydınlar Büyükçekmece bayisinden satın aldığım Kia Ceed sw model aracın sahibiyim. Ülkenin malum ekonomik koşulları ve benzin fiyatının 2 ay içerisinde 19 liradan 39 liraya çıkmasından dolayı aracı kullanmakta artık zorlanır hale geldik. Bu aracı engelli aracı olarak aldığım ve 5 yıl kullanma zorunluluğu olduğundan dolayı aracı değiştirme durumum bulunmuyor.
Bu nedenle aracı nasıl daha kullanılabilir hale getirebiliriz diye düşündüğümde LPG montajı ilk akla gelen.

Kia özaydın yetkili servisini aradığımda aracın LPG montajı yapıldığında aracın tamamını garanti dışı bıraktıklarını ilettiler. LPG'nin motorun sadece belirli bölgesine müdahale ettiğini aracın tamamını çıkarmalarının doğru olmadığını söylediğimde ise yönetim kararı olduğunu ilettiler. LPG firması ile görüştüğümde aracın hiçbir noktasını garanti dışı bırakılamayacağını yasal olmadığını böyle bir durumda Tüketici Hakem Heyeti'ne gidebileceğimi ilettiler.

Ben bu araca LPG taktırmak zorundayım. Aksi takdirde 5 yıl kullanmak zorunda olduğum aracı kapıda yatıracağım. Sizden ricam beni ve ilgili bayiyi yasal çerçevede bilgilendirmeniz veya yasal çerçevede hareket eden bir bayiye yönlendirmeniz.

Muhammet
Muhammet

LPG garantiyi bozar. Kia haklı. Sen haksızsın.

Güngör

Bilirkişi misin sen? LPG aracın direksiyon kumandalarına mı dokunuyor? Ya da aracın boyasındaki hataya mı dokunuyor? LPG etki eden parçalarına sadece garanti dışı bırakabilir. Tüm aracı garanti dışı bırakamaz.

Kia Ceed Arızası Sonrası Yedek Araç Ve Parça Tedarikinde Mağduriyet

Ümit
08 Eylül 2025 12:04

Kia XCeed Aracımda Yaşadığım Sorun Ve Yetersiz Servis Deneyimi!

Natik
01 Ağustos 2025 16:17