Kent Üniversitesine Devletin Belirlediği Zam Oranın Üstünde Zam Yaptı

06 Ocak 2024 01:23

İstanbul kent Üniversitesi diş hekimliği 1. Sınıfta yeğenim okumakta geçen sene öğrenim ücreti olarak 86 bin tl ücret ödedik. Bu sene mesaj ile öğretim ücretinin %45 zam geldiğini tarafımıza bildirildi.
Sonra ödeme planı linkine tıkladığımızda zammım %45 olmadığını fark ettik. Çünkü bizden talep edilen ücret 177 bin tl olduğunu gördük. Yani yapılan ücret zam% 105 tir. Bu sene devletin özel okullara belirlediği zam paranı % 57 ama bizden neredeyse iki katı bir ücret talep edilmekte. Vakıf üniversiteleri kâr amacı güdemez ve bu yönetmelikte açıkça belirtilmiştir bu sebeple para kazanma amacıyla hareket ettikleri takdirde anayasa ve yönetmeliğe aykırı hareket etmiş olurlar. Malı işlerle bu konuyu konuşmak istediğimizde herhangi bir sonuç alamıyoruz hatta bu ücreti Ocak ayını 20 sine kadar ödemezsek daha fazla ücret talep edeceklerini veli olduğum yeğenime bizzat iletilmiştir. Vakıf Üniversitesi olan bu kurumun eğitim hakkını engellediği düşünmekteyim. 27 Mayıs 2023 tarifinde yüksek öğretim kurulu vakıf üniversitelerine enflasyon oranın üstünde zam yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğu halde anayasaya ve yönetmeliğe ayrımı davranışlarını devam etmektedirler. Anayasanın 42. Maddesi ve Avrupa insan hakları sözleşmesinde’’Hiç kimse eğitim hakkında yoksun bırakılamaz……’’maddesi bu zamlarda eğitim hakkımızın elimizde alınmaya çalışıldığını düşünmekteyim. Kent Üniversitesi engelsiz eğitim vakfı (enev) tarafından destekleniyor ama tam tersi eğitim engeli koyuyor.
Konuyu ile ilgilenip telefon ya da mail ile dönüş yapmanızı talep etmekteyim.

Esma
Esma

Ben de kent üniversitesindeyim 2. Sınıf için taksitli 50 bin ödedim 3. Sınıf erken kayıt döneminde taksitli 98 bin ödeme çıkıyor ve karşılayamayacağım başka bir okula geçmek de ayrı bir dert ve geçezsem bu sefer okul daha fazla bir ücret çıkaracak ne yapacağımı bilmiyorum

Kent Üniversitesi Zamları Öğrencileri Zorluyor!

18 Aralık 2024 10:58
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Kent Üniversitesi Sözünde Durmayıp Para Kesintisi Yapıyor

06 Eylül 2023 21:15