Oktay sonuçtan hiç memnun değil

21 Mart 2024 01:45

12.04.2022 tarihinde satın aldığım Kaan 23 S Çapa makinesini ilk kullanma talimatlarına (yağlama vb.) uyarak hobi bahçemde kullanmaya başladım. Bu zamana kadar bahçemdeki 35 meyve ağacının çapalanmasını bu makine ile gerçekleştirdim. Garantisi bitmek üzereyken ciddi bir sorunla karşılaştım: motor krank mili arızası ve 'kara şanzıman' olarak adlandırılan vites kutusu/şanzıman sorunu yaşamaya başladım.
1- Garanti kapsamında üretici firmayı aradım ve Bursa servisine yönlendirildim.
2- Bursa Turunç Tarım Servis sorumlusu A** Bey (053******88 20) ile görüştüm. Kendisi, garanti kapsamında onarımın yapılabilmesi için makinenin ilk kurulumunun servis tarafından yapılması ve garantisinin başlatılması gerektiğini söyledi.
3- Satın alma süreci ve sonrasında ne makine ambalajı içinde ne de dışında servis tarafından kurulum yapılması gerektiğine dair bir uyarı bulunmuyordu. Ayrıca, garantisinin başlayabilmesi için servise (İznik'ten Bursa'ya) götürmem gerektiği ne telefonla ne de başka bir iletişim yoluyla bildirilmişti.
4- Sorun yaşadığım güne kadar tüm bakımlarını özenle ve zamanında kendim yaptım. Garanti (24 ay) kapsamında olması için makine kullanma kılavuzunda serviste bakım (yağ değişimi, filtre bakımı vb.) yaptırılması gerektiği yazmıyordu.
Sonuç olarak, hem üretici firma hem de servis, hiçbir uyarı veya makine dokümanlarında kayıt olmamasına rağmen, kurulumun kendilerince yapılmadığı gerekçesiyle onarımı garanti kapsamında ücretsiz yapmayacaklarını söylediler. Ülkemizde üretilen bir makineyi tercih ederek sorun yaşıyorum. Firma, ürettiği/sattığı ürüne sahip çıkmıyor ve bu tip sorunlar için uyarı ve bilgilendirme yapmıyor olmasının yaptırımı olmalıdır. Ürünün kozmetik olarak sıfır ayarında olması nedeniyle, yenisi ile servis kurulumu yapılarak değiştirilmesini ve tarafıma teslim edilmesini talep ediyorum.

21 Mart 2024 11:47 (Şikayetten 10 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizi aldık, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüz. Yaşanan durumu memnuniyete dönüştürmek için ilettiğiniz konuyu hemen incelemeye başlıyoruz, en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla. KAAN Tarım Makineleri.

Oktay
21 Mart 2024 14:10

Yanıt vermenize teşekkür ediyorum... Mevsim gereği işim öncelikli ve zaman kaybetmemem lazım... Sizden olumlu yanıt alamazsam sıfır görünen makineyi hurdaya çıkarmak zorunda kalacağım. Mecburen ihtiyacım gereği 2. Makine yi 38bin₺ye yeni Honda Çapa makinesi olarak aldım onu kullanacağım...

Kaan Çapa Makinesi BİM'de aldım servis 600 TL kurulum ücreti istiyor ne yapmam gerekiyor k. Maraş dulkadiroglu

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

27 Haziran 2023 15:17
Ömer sonuçtan çok memnun

Kaan Çapa Satın Alınan Çapa Makinesinin Çalışmama Sorunu Ve Yetkili Servis İlgisizliği

18 Nisan 2024 15:25
"Kaan Çapa'ya ve Hasan beye çok teşekkür ediyorum, çok hızlı bir şekilde ilgilenip sorunumu çözdüler, ürünlerinin arkasında sonuna kadar durdular, baştaki olumsuz düşüncelerim değişti tamamen, sorun yaşadığınızda servis çözemese bile üretici sorunu çözüyor, bu markanın ürünlerini alabilirsiniz."
Ufuk sonuçtan hiç memnun değil

Çapa Makinesi Kalitesizliği Ve Müşteri Hizmetleri Eksikliği

11 Kasım 2024 13:36