İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Moda T3 Tramvay Vatmanlarının Tekrar Değerlendirilmesi

07 Aralık 2023 20:21

Moda T3 tramvay sürücülerinden ikisinin tekrar sürüş ve iletişim eğitiminden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, bugün 07/12/2023 tarihinde saat 17:00'de Bahariye durağından bindiğim tramvayın sürücüsü, Moda Caddesi durağında önden inmek istediğimde kapıyı açmayarak arkadan inmem gerektiğini söyledi. 'Tamam,' dedim ve yan kapıyı açmasını istedim, fakat buna da izin olmadığını söyledi. Tıklım tıklım dolu tramvayda, kucağımda iki yaşındaki kızım varken bize zorluk çıkardı. Zaten yağmur altında sırılsıklam olmuştuk, kurala bu kadar sıkı sarılmanın ne gereği vardı? Bu bir kural olduğunu biliyorum ama 20 yıldır Moda'da yaşıyor ve düzenli olarak tramvay kullanıyorum; ilk defa bu kurala bu kadar sıkı sarılan bir sürücüyle karşılaştım (fotoğrafı ektedir). Asıl sorun kuralı hatırlatması değil, alaycı bir şekilde gülmesiydi. Moda'da genellikle kimse önden inme konusuna takılmıyor, çünkü herkes aynı sorunu yaşıyor. Kalabalıkta, daracık koridorda arkaya gitmek, hele bir de yaşlı veya bebekliyseniz, oldukça zor olabiliyor.

Diğer bir sürücü arkadaş ise sakallı genç bir kişi (şu anda adını bilmiyorum), sanki kendi spor arabasını kullanıyor gibi davranıyor. Ayakta duran insanlar olsun, yaşlılar olsun, kucağında bebek olanlar olsun hiç umurunda değil. Aşırı hızlı gidiyor ve ani, sık aralıklı frenler yapıyor. Sanırım genç arkadaşımız, kaçırdığı çocukluğunu yaşıyor.

Bu iki sorunlu sürücü dışındaki diğer personel gayet başarılı, işlerini layıkıyla yapan ve saygılı insanlar. Genellikle Moda'nın yerlileri tarafından tercih edilen tramvayda daha nezih sürücüler görmeyi umuyorum.

08 Aralık 2023 13:08 (Şikayetten 16 saat sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-59072704649 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

11 Temmuz 2024 17:14
Merve sonuçtan memnun