Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Iseworld Güvenilir Bir Firma Değil

11 Kasım 2023 14:10

Iseworld adlı firma ile çocuğumuzu yurt dışı lise eğitimi için Kanada'ya göndermek için sözleşme imzaladık. G**k** in genel müdürü olduğu firma adına g***s*** bizimle iletişim halinde oldu ve peşin olarak istedikleri ücreti nisan 2022 tarihinde banka yoluyla ödedik. Eylül 2022 tarihinde çocuğumuzu british Columbia -Kanada'ya uğurladık. Ancak bc eyaletindeki brookswood secondary adlı okul yönetimi bir süre sonra firmanın kendilerine ödeme yapmadığını söyledi ve çocuğumuz okula alınmadı.
Şaka gibi ve bizi de şok eden bu durumu sorguladığımızda gerçekten de okulun doğru söylediği, iseworld adlı firmanın bizden peşinen aldığı hiçbir ödemeyi (çocukların sigortasını dahi ) karşı tarafa yapmadığını öğrendik. Sonradan öğrendik ki aynı bölgede bizim gibi dört aile daha var ve çocukların hiçbiri okula kabul edilmiyor. Benzer durumu ontario eyaletinde de yaşayan aileler olduğunu öğrendik.

Durumu sorduğumuzda önce inkar ettiler sonra kabul edip ödeme yapacaklarını söylediler. Ancak bir süre sonra telefon ve mesajlara cevap vermemeye başladılar. Okuldan aldığımız bilgiye göre firma hiçbir öğrenci için ödeme yapmamış. Maalesef peşinen ödediğimiz tüm masrafları okul yönetimine tekrar yollamak zorunda bırakıldık. Bu süreçteki çocuklarımızın yaşadığı mağduriyet, biz ailelerin üzüntüsü anlatılır gibi değildi. Bu olayların gölgesinde, hiçbir şey yokmuş gibi firmanın Türkiye 'de hala öğrencileri ve aileleri yanıltarak kayıt toplamaya devam etmesine inanamıyoruz.
Biz mağdur aileler olarak bir araya geldik ve Türkiye de hukuki sürecimizi başlatma kararı aldık. Zira para kısmı bir yana çocuğun yurt dışında ortada kalmasının yaşadığı şok ve travma anlatılır gibi değil.

Aleyna

Merhabalar aynı konulardan sorun yaşadık isterseniz [email protected] üzerinden iletişime geçebiliriz.

ISEWorld Paramızı Ödemedi

31 Temmuz 2023 21:05