İGDAŞ Haksız Yere Kaçak Kullanım Adı Altında Ceza Kesmesi

Emrah
11 Mayıs 2023 16:33

İGDAŞ tarafından yapılan faturalandırma işlemleri ile ilgili şikayetimiz var. Yakın zamanda aldığım faturada, kaçak kullanım adı altında 5.867,00 lira tutarında bir doğalgaz faturası belirtildi (bu faturayı online olarak gördük çünkü elimize hiçbir şekilde fatura geçmedi ve bu faturanın neden gelmediği de meçhul). Bu konu ile ilgili iki itiraz dilekçesi hazırladık. İlk hazırladığımız dilekçeye istinaden yapılan açıklamada 04.01.2023 tarihinde sökülen doğalgaz sayacını laboratuvara gönderip yapılan incelemeler sonucunda sayacın mühür yerine yabancı cisim (kurşun) takıldığı rapor edilmiştir.

Aynı dilekçede dağıtım şirketi tarafından hazırlanacak müdahale/hasar raporu ve yerinde tutulacak tutanak esas alınır diye bir söylem var. 04.01.2023 tarihinde gelen görevliler sayacımızı söktükleri zaman bize sözlü hiçbir bilgi vermemiş; sadece bir bilgilendirme formu vermişlerdir. O bilgilendirme formunda da kaçak kullanımla ilgili hiçbir şey yazmamaktadır. İGDAŞ yerinde tutanak tutmadan sadece fatura üzerinde kaçak kullanım bedeli adı altında ceza yansıtamaz ve eğer yansıtırsa bu usulsüzdür. Ayrıca, doğalgaz sayaçlarının kontrol edildiğini ve bakımlarının yapıldığını biliyoruz. Dolayısıyla, bu yüksek fatura tutarını açıklamak için herhangi bir geçerli neden göremiyorum. Eğer sayaca müdahale varsa ve mühür yerine kurşun takılmışsa bu durum görevliler tarafından nasıl oluyor da farkına varılamamıştır ve yerinde tutanak tutulmamıştır?

Evimdeki doğalgaz kullanımı normal ya da aşağı seviyelerdedir (malum pahalı olmasından dolayı ve hane de çok kişi de yaşamıyor) ve herhangi bir kaçak kullanımı tarafımızca yapılmamıştır, yapılmaz da. Evdeki kimse sayaca hiçbir şekilde müdahale etmemiştir. Bu nedenle ikinci dilekçede, gelen faturanın ayrıntılı bir şekilde incelenmesini ve yapılan hata veya yanlışlığın düzeltilmesini talep ettik. Ayrıca, bu konuda bilgilendirilmek ve sonucu öğrenmek istiyoruz. Konuyla ilgili olarak, gereken işlemlerin yapılmasını ve en kısa sürede yanıt verilmesini bekliyoruz. Eğer yapılan hata düzeltilmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağız.
Şikayetimin dikkate alınacağını umarak, gereğinin yapılmasını arz ederim.

profile profile

Mücahit
Mücahit

Bir sonuca ulaşabildiniz peki sonuç nedir

Yüksel sonuçtan hiç memnun değil

Yüksel
20 Aralık 2023 11:01
igdas-haksiz-yere-kacak-kullanim-faturasi-kesiyor-1.pdf
Metin sonuçtan hiç memnun değil

Metin
22 Şubat 2025 17:51
Haksız Fatura Ve Sayaç Değişim Sürecinde Mağduriyet
Çetin sonuçtan hiç memnun değil

Çetin
11 Ağustos 2023 12:43