Esra sonuçtan hiç memnun değil

Vize Sürecinde Yaşanan Aksaklıklar Ve Stresli Bekleyiş

18 Ekim 2024 17:31

iData'nın vize sürecini yürütemiyor olması, 1 yıl önce yaşadıklarımın aynısını yaşıyor olmak gerçekten çok üzücü. Vize için iData'ya ekstra 3 kişi 12 bin TL iData hizmet bedeli ödedim. Konsolosluk sürecini yönetememesi, insanların seyahatlerinin son gününe kadar sonuçlarını öğrenememesi gerçekten skandal bir durum. Mart ayından 27-31 Ekim tarihi arasında olan seyahatim için randevu almaya çalışıyorum. Eylül ayı için Ağustos'ta 5 saat uğraşarak aldım. Eylül 11 için eşim evraklarını prime saatinde verdi, ben de 13 Eylül'de premium servis ile evraklarımı teslim ettim. Başvuru numaralarımız ile defalarca konsolosluğa mail attım. S8275499-S8276176-S8276173 başvuru numaralarımız ile 27 Ekim Pazar günü seyahate gideceğiz. Ancak sadece 5 gün kalmasına rağmen hala iData'ya verdiğim ilk günkü gibi konumu duruyor. Vize sonucumu öğrenmek en doğal hakkım. Yılda 1 kez tatile çıkıyoruz. Kazandığımız para ile İtalya'da turist olarak harcıyoruz. Ama bu girdiğim strese inanamıyorum. Resmen İtalya'ya gidiyorum diye cezalandırılıyoruz. Vizemin gelmemesi uçak bileti, konaklama ve tren bileti dahil 70 bin Türk lirasının çöpe gitmesine neden olacak. 27 Ekim'de seyahatimi rahatlıkla yapabilmek için lütfen ama lütfen S8275499-S8276176-S8276173 başvuruları işleme alınsın.

24 Ekim 2024 09:46

Idata vize sürecinde oldukça sıkıntılı günler yaşıyorum. 27-31 Ekim seyahatim için Mart ayından beri rezervasyonu her randevu açıldığında en az 5-6 saat uğraştım. Ağustos ayında 11 Eylül için eşime Prime saat, 13 Eylül kendim ve kızıma Premium olarak aldım. Uçak biletlerim için aylar öncesinden 21000 TL konaklama için 50000 TL, tren bileti için de 110 dolar ödedim. Seyahatime sadece 1 iş günü kaldı. Ancak konsolosluktan herhangi bir dönüş alamıyorum. Idata ise bu süreçte sadece belge almakla yükümlü olduklarını söylüyorlar. Yılda 5 gün izin yapıyoruz, giden parama mı yanayım, tatilimin yanmasına mı yanayım. Kimsenin özellikle IDATA'nın hiçbir şekilde yardım etmemesine mi yanayım yoksa vize ücreti ile birlikte giden yaklaşık 100000 TL'ye mi yanayım. Lütfen seyahatime sadece 1 iş günü kaldı. S8275499 -S8276176-S8276173 işlem numaralı dosyaların acil olarak işleme alınmasını rica ediyorum

profile profile profile

Yorumlar (10)

Kimim

Merhabalar Vizemi dün 5 te teslim aldım. Bu üçüncü başvurum olmasına rağmen son vizemin 1 yıl olmasına rağmen tek girişli 25 günlük vize verdiler. Şoktayım.

Aydanur
Aydanur

Bizim 25 Ekim hala ses yok. Bu hafta içi sonuçlanır diye bekliyoruz bir umut ile...

Bahar

Bizim de seyahat tarihimiz 22 Ekim ama hala sonuç yok. 5 eylülde başvurmuştuk biz de. Son dakikaya kadar tutacaklar sanırım

Bahar

Merhaba arkadaşlar, Başvuru tarihi: 5 Eylül Antalya Seyahat tarihi : 22 Ekim İtalya Pasaport teslim tarihi: 22 Ekim saat 18:00 İzmir iData elden teslim 1 ay multi verdiler

Gelince yazar mısınız?

Kimim

Merhabalar Bende aynı durumdayım. 6 Eylül'de başvurumu yaptım. 26 Ekim seyahat tarihim ve hala sonuç yok. Idata çağrı merkeziyle en son dün konuştuğumda konsoloslukta yoğun bir eğitim süreci olduğunu bu nedenle vize başvurularının gecikmeye girebileceğini söylediler. Madem öyle bir durum var başvuru yaparken neden söylenmedi? Seyahatinize 4 ay kala başvurun yoksa sorun olur denmedi? Paraya gelince almasını biliyorsunuz. Pasaportumu geri istediğimde ise dilekçe yazıp teslim etmem gerektiğini ancak iadenin de ne zaman yapılacağına müdahale edemediklerini söylediler. Bu ilk başvurum da değil daha önce hiç bu duruma düşmemiştim. Gerçekten akıl tutulması yaşatıyorlar. Koca 4 gün iznimi resmen değerlendiremiyorum.

Dönüş oldu mu vize için

Fuad
Fuad

Kimim Merhaba Bir sonuç alabildiniz mi?

Esra

Onun bir zamanı yok maalesef ben geçen sene 3 ay kala başvurdum ve seyahatim 4 Ekim'di. Yine okul dönemi dediler. Son gün teslim ettiler. Ama bu sene seyahat tarihini geçiyormuş. Açıkçası iData hem randevu almakta hem sürecin devamında hiçbir yardımı yok. Ayrıca priminuem hizmetin, normal başvuru sürecinde olan evrak tesliminde tek farkı koltukta oturarak belgelerini teslim alıyor olmaları. Ama randevu sistemleri o kadar sıkıntılı ki mecburen aldım. Asla 5500 etmeyen bir hizmet.

Melike
Melike

3 ay kala başvurduk hala bekliyoruz :)

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi
İData İtalya Vize Sorunu