Neslişah sonuçtan hiç memnun değil

Idata Almanya Ulusal Vize 8 Ay Bekleme Süreci - Yanlış Bilgiler

Idata Almanya Ulusal Vize 8 Ay Bekleme Süreci - Yanlış Bilgiler
20 Temmuz 2024 10:16

8 aydır ulusal vizemiz çıkmıyor. Idata Ankara üzerinden başvuru yaptık. Bize sürekli atamaların Alman Büyükelçiliği tarafından verildiğini bildiriyor. Alman Büyükelçiliği ise atamaların Idata üzerinden yapıldığını belirtiyor. Ne zaman arayıp sorsak 'Kusura bakmayın, bir bilgi veremiyoruz' diye cevap veriyorlar. Hatta bir keresinde çalışan hanımefendiyi zorladığımızda 'Sıralama var, önce Schengenliler, sonra savaştan dolayı Suriyeli ve Afganistanlı vatandaşların önceliği var, ardından Türk ulusal vizeye sıra geliyor' denildi. Kusura bakmayın da hiçbir kurum birleşmek isteyen aileleri bu şekilde mağdur edemez. Idata kaldırılsın. Başvuru tarihimiz Ocak 2024. 8 ayda hiçbir yanıt alınmaz mı? Kendi sitelerinde 3 ay içerisinde dönüş olmazsa bizi arayın, bilgi alın diyor. Arayınca da beklemeniz lazım, bu sene de çıkabilir, seneye de çıkabilir deniliyor. Bu nasıl bir saçmalık? Hiç mi ciddiyeti kalmadı bu işin.

profile profile profile

Resül
Resül

En evrakların teslimi dahil 11 ay oldu hala bekliyorum. İş sözleşmesi olduğu halde. Bu ay sonunda islemsizlikten dolayı mahkemeye vereceğim. Durum bu!

Neslişah

Başvuru Almanya'da hangi Şehir için verildi? Yaşanacak yer neresi?

Elif
Elif

Ben de 8 aydır bekliyorum ve mail attım, merkezlerine gidip sordum ve aynı yanıtı verdiler. Gerçekten ne yaptıkları belli değil ve herkesi mağdur ediyorlar.

Can
Can

Cidden yaşadığımız mağduriyet çok üzücü... Kendi çilemiz yetmezmiş gibi bir de Afgan ve Suriyenin çilesini çekiyoruz desenize.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Almanya Aile Birleşimi Vizesi
2 Takipçi

iData Vize Randevu Sürecindeki Uzun Gecikme

Metincan
17 Ocak 2025 09:21

Aytaç
20 Eylül 2023 00:56
Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

Yılmaz
19 Temmuz 2024 23:37