Hyundai'den Beklenen Sözlerin Tutulmaması Mağduriyeti

04 Aralık 2024 17:56

Temmuz 2024 döneminde Hyundai Hunko Maltepe Yetkili Satıcısından "Hyundai ioniq 6 Advance 111 KW 4x2 Elektrikli Otomatik" model aracı satın almak üzere N**** Hanım ve Satış Müdürü M**** Bey ile araç alım sürecine başladım. Ancak süreç boyunca yaşadığım sorunlar ve verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadım.

İlk olarak, bana ayrılan araç belirtilen süre içerisinde başka bir müşteriye satıldı. Bu duruma itiraz ettiğimde, Satış Müdürü M**** Bey süreci takip ederek, araçla birlikte kauçuk 3D paspas seti (araç içi ve bagaj için) ve elektrikli şarj ev tipi cihazın hediye olarak verileceğini taahhüt etti. Ancak süreç ilerlerken M**** Bey'in firmadan ayrıldığını öğrendim.

Durumu, Firma Genel Müdürü A**** Bey'e ilettim. A**** Bey, özür mahiyetinde yeni bir aracı sıfır kar ile vereceklerini belirtti. Ancak bu süreçte 75.000 TL maddi zarar gördüm. Yine de aracı, daha önce konuştuğumuz tüm şartlar ve hediyeler ile teslim almak istedim.

Araç, 07.09.2024 tarihinde teslim edildi, ancak vaat edilen kauçuk 3D paspas seti (araç içi ve bagaj için) ellerinde olmadığı gerekçesiyle tarafıma teslim edilmedi ve 1-2 hafta içinde gönderileceği bilgisi verildi. Bu söz üzerine, yazılı bir belge talep etmeden aracı teslim aldım. Ancak Kasım ayı sonunda firmaya gidip söz konusu hediyeyi istediğimde, A**** Bey geçmişte verilen yazılı olmayan sözlerin üst yönetim tarafından kabul edilmeyeceğini belirtti.

Şimdi Hyundai ailesine soruyorum: Firmaya olan güvenimden başka ne suçum var? Sözlü taahhütlerle hareket edip, verilen sözlerin tutulmamasından kaynaklı mağduriyetimi nasıl telafi edeceksiniz?

Sizden bu konuda çözüm desteği bekliyor, Hyundai markasına olan güvenimin sarsılmaması adına gerekli adımların atılmasını talep ediyorum.

Saygılarımla,

05 Aralık 2024 07:58 (Şikayetten 14 saat sonra)

Nazım
18 Nisan 2024 12:52
2024 Model Hyundai Marka Araca İkame Araç Vermediler
Arda sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Kırık Parçalar Ve Satış Sonrası Umursamazlık

Arda
02 Ekim 18:21
Sıfır Araçta Kırık Parçalar Ve Satış Sonrası Umursamazlık
sifir-aracta-kirik-parcalar-ve-satis-sonrasi-umursamazlik-2.jpg
Muharrem sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Bayon Servisinde Disiplinsizlik Ve İletişim Eksikliği

Muharrem
16 Aralık 2024 11:33
Güzide sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Aracımın 6 Aydır Çözülemeyen Arızası Ve Yetersiz Servis Desteği

Güzide
03 Haziran 11:37
Seda sonuçtan hiç memnun değil

Seda
09 Kasım 2024 10:02