Ekrem sonucu yetersiz buldu

Hyundai Bayon Şanzıman Sorunu

27 Ağustos 2024 15:10

Şikayetvar'daki şikayetleri dikkate almadığım için çok pişmanım. Mayıs ayında aldığım Hyundai Bayon marka aracımın şanzımandan ıslık sesine benzer bir ses geldiği için Kayseri inoto servisine götürdüm. Aracıma sıfır şanzıman takılsın talebim onaylanmayınca tamir ettirmek zorunda kaldım. Ancak tamir süreci o kadar uzun sürdü ki çıldırmamak elde değil. 7 Ağustosta servise tamir edilsin dedim o günden beridir de aracım hala teslim edilmedi. Her seferinde bir şeyler deyip işi uzatıyorlar. 2 aylık aracımın hatalı çıkması yetmezmiş gibi bir de tamir sürecinin bu kadar uzaması ve servisin ikame araç tahsis etmemesi gerçekten çok yorucu. Resmen dişimden tırnağımdan artırıp biriktirdiğim paramla rezil oldum. Bu olay başıma gelince üye olduğum bazı sosyal medya gruplarından da birçok kişide benzer şikayetlerin olduğunu aracın bunun dışında da birçok kronik sorunu olduğunu görünce nasıl bir hata yaptığımı daha iyi anladım. Aracım 23 Temmuzdan bu yana serviste ve hala verilmedi.

profile profile profile
27 Ağustos 2024 16:53 (Şikayetten 1 saat sonra)

Yorumlar (5)

Semih

Merhaba aynı sorun bende de var çözüm bulabildiniz mi acaba

Ekrem

Önce şanzıman tamir edildi. Ancak sorunun devam ettiği anlaşılınca sıfır şanzıman takıldı. Şu an ses az da olsa var ama arabamda hızlanma gibi sıkıntılar kalmadı. Önceden çıkmakta zorlandığım yokuşlardan şu an çok rahat geçiyorum.

Fatih

Şanzıman yağını kaliteli bir yağ ile değiştirin %90 oranında çözülüyor. Makineye bağlayıp hepsini değiştirirseniz %100 hallolur. Motul atf6, liqui moly 1800.

Fatih

Denedim hocam. Motul 4litre atf6 koyduk. Normalde 7.2 litre yağ alıyor ama karterden çıkan 4litre. İki yokuşta hemen çekiş kaybı, zırlama, vites atmama oluyordu. Artık sık olmuyor. Toroslara tırmanırken yine yaptı ama çabuk toparladı. Seneye yine değiştiririm %80 e yakını değişmiş olur. Mesele yağın ısınması. Ya soğutucuyu büyüteceksin ya ısı dayanımı yüksek yağ koyacaksın. Ha benim garantim yok, servis uzakta ve araçsız kalamam. Böyle yaptım.

Kesinmi? Yarin uğultu yüzünden bırakacağım servise bende

Esat sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Sıfır Araç İçin 3 Defa Şanzıman Tamiri

01 Ekim 2024 15:23