Serhat sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Tucson Kavrama Arızası

17 Mayıs 2023 23:03

2019 aralık ayında sıfır km bir Hyundai Tucson CRDİ elit aldım. Bugün itibariyle aracım yaklaşık 45 bin km'ye geldi. Yaklaşık 8 aydır kalkışlarda trafikte titreme oluyor. Hatta bazen sarsılma şeklinde hissediliyor. İlk olarak kasım 2022 tarihinde periyodik bakım yaptırırken şikayetimi belirttim. Ankara Hyundai altınsoy ekibi benimle birlikte test sürüşüne çıktı. Arızanın dct kavramadan kaynaklandığını belirttiler. Program güncellemesi yaparak en az 2000 km. Kullanmamı titreme devam ederse kavrama testi için otomobili servise getirmemi istediler. Ben yaklaşık 5000 km kullandıktan sonra randevu alarak 17 Mayıs 2023 tarihinde otomobili servise götürdüm. Servis tarafından yapılan kavrama testinden sonra değerlerin kavrama değişimi için Hyundai Assan tarafından belirtilen değere ulaşmadığı ve araba trafikte sarsıntı yaptığı zaman ölçüm tekrar ölçüme getirebileceğim söylenerek kavrama değişimi yapamayacakları belirtildi.

Arabamı yaklaşık 8 aydır sarsıntılı ve titremeli bir şekilde kullanıyorum.
Zaman zaman ana yola girişlerde ve trafikte kalkışlarda bu durum seyir emniyetini tehlikeye sokuyor. Sıfır km aldığım 3.5 yaşındaki arabamı kullanmaktan kesinlikle almıyorum sürüş eziyet haline geldi. Hyundai Assan'a soruyorum;
1. Kendinize çok güvenerek verdiğiniz 5 yıl garantinin daha aracın 2. El değerinin bile yaklaşık 150 de 1 i değerinde olan bir parçayı bile değiştirmekten kaçındığınız için insanlar size nasıl güvenecek?
2. Aracımda olan titreme ve sarsıntılar nedeniyle olabilecek bir kazada sorumluluk kabul ediyor musunuz?
3. Sıfır km aldığım 3.5 yaşındaki aracımı yaklaşık 8 aydır konforsuz ve emniyetsiz bir şekilde kullanıyorum bu kadar kısa sürede arıza yapan bir kavrama sisteminin arkasında durmayarak müşterilerinizi mağdur ettiğinizin farkında mısınız?
4. Milyonluk aracın bu kadar düşük maliyetli bir parçasını bile
garantiden değiştirmekte imtina ettiğinize göre karşılaşacağımız daha yüksek maliyetli arızalarda nasıl davranacaksınız?
5. Hyundai'nin garantiden parça değişim politikası sadece Türkiye için mi böyle uygulanıyor. Dünyanın diğer ülkelerinde de aynı zayıf garanti politikasını mı uyguluyorsunuz.

18 Mayıs 2023 08:02 (Şikayetten 8 saat sonra)
10 Haziran 2023 14:03

Hyundai tarafından arandım. Servisten öğrendiğim kadarıyla bedeli 11.000 TL kadar olan bir parçanın Kavrama testi titreşim değeri %50 ye inene kadar değiştiremeyeceklerini belirttiler. (benimki 69 çıktı) (tabi bu durumun ben arabayı servise 0930 da bıraktım servis testi 1130 da yaptığı için sistemin soğumasından dolayı kaynaklandığınıda değerlendiriyorum) Sonuç olarak 11 bin liralık bir parçayı bile garanti kapsamından değiştirmekten kaçınarak müşterilerin memnuniyeti kazanacağınızı sanmıyorum. Ben arabayı satarım müşteri sarsıla sarsıla kullansın beni ilgilendirmez ben değere bakarım demek size yakışmıyor. Bu davranışınız benim için pişmanlık oldu. Bir daha Hyundai tercih eder miyim asla. Ayrıca buradan tekrar soruyorum aynı limit değerleri tüm dünyada uygulanıyor mu? Yoksa bu cesareti sadece ülkemizdemi gösteriyorsunuz.

2021 Tucson var bende de, 51 bin km aynı sorunu yapmaya başladı, sizin sorunuuzu çözdüler mi? Kavrama veya debriyaj setini garantiden değiştirebildiniz mi? Yardımcı olursanız sevinirim, gecmus olsun

Serhat

Maalesef böyle kullanıyorum. Önümüzdeki hafta tekrar ölçüm yaptıracağım. Gerekirse Hyundai Global e şikayet yazacağım.

Sezgin sonuçtan çok memnun

Hyundai Assan Tucson Titreme, Silkele Ve Kavrama Sorunu

15 Nisan 2024 11:26
"Sorunum Ağustos ayında Ateş Ordu bayisince çözüldü. Teşekkürler, Hyundai kullanmaya ve tavsiye etmeye devam edeceğim. Ağustos ayında aracı yine teste getirdiğimde bilgisayarda kavrama hatası gözüktü Kavrama değişti ayrıca benim fark etmediğim triger gergisi arızası Ordu Ateş servisi çalışanları tarafında farkedilerek. Triger gergisi ve Kavrama bedeli işçilik dahil aracın garantisi bitmesine 2 ay kala ve 1 bakım eksik olmasına rağmen Emre bey ve Merve hanım'ın destekleri ile garantiden değiştirildi. Emre bey ve Merve Hanım, İsmini hatırlayamadığım servis Şefine ve Hyundai ye teşekkürler"

Hyundai Garanti Süresi Ve Hizmet Sorunu

16 Ocak 2025 11:42