Honda Vites Geçiş Problemi

Hasan
12 Ekim 2023 17:29

2021 model Honda City 1.5 Executive paket araç sahibiyim. Aracımda vites geçişlerinde silkeleme ve sert geçiş probleminden dolayı 2 defa Bursa İnallar İzmir Yolu şubesine, 1 kez de Bursa İnallar Ovaakça şubesine aracımı götürdüm. Aracı İzmir Yolu şubesine götürdüğümde silkeleme ve sert geçiş problemi fark edilmesine rağmen bilgisayara bağladıklarında herhangi bir hata görstermeyince 'biz buna müdahale edemeyiz' deyip Ovaakça şubesine yönlendirdiler. Ovaakça şubesine gittiğimde yaşanan silkeleme ve sert geçiş probleminin bu modellerin doğasında olduğu, aracı devirli kullanmam gerektiği söylenip beni yolladılar. Bu süreç için sürekli iş yerimden izin aldım ve işlerim aksadı ve herhangi bir çözüm bulunamadı. Ben hayatımda böyle saçma bir durum görmedim. Yaşadığım bu problemin acil olarak çözülmesini talep ediyorum. Tarafıma olumlu bir dönüş olmaz ise Tüketici Mahkemesi'ne giderek dava sürecimi başlatacağım. Henüz 25.000 km'de olan bir araçta bu problemi hala sorun olarak görmeyen servis yetkililerinin de acilen uyarılmasını talep ediyorum. Ayrıca aracımdaki bu problem yaşandığında ekrandaki vites göstergesi yanıp sönüyor.

Serkan
Serkan

Merhaba aynı problemi ben de yaşıyorum fakat özellikle düşük devirlerde araç devri yüksek tutmak adına ileri doğru atıyor bazen. Alışınca sorun olmuyor. Genelde aracı normal modda kullanıyorum. Eco modu açmıyorum. Şöyle bir şey de var hem CVT hem otomatik vites ve 1.5 vtec motora sahip bu fiyata piyasada araç yok. Clio 1.0 tce, Seat ibiza 1.0 ATM, Volkswagen Polo 1.0 ATM gibi modellerle fiyat karşılaştırması yapınca bir yerden kısmak gerekiyormuş biraz şanzımandan biraz da kaportadan kısmışlar ben bunu anladım

Honda Aracının Titreme Sorununa Bir Türlü Çözüm Bulamıyor.

Sinan
14 Mart 2024 12:55