Melih
04 Ağustos 2023 02:15

2016 model Honda CR-V geri ve ileri kalkış yaparken katır kutur ses yapıyor normal giderken sıkıntı yok şanzıman yağı değişimi serviste yapılan bir araç servise götürdüm aktarma ve şanzıman değişimi öneriyoruz. Garanti dışı dediler. Düz yolda kullanılan bakımları düzenli olarak yapılan bir araç söküp bakıp yukarıdaki resimleri verdiler. 1000 TL de para aldılar.

profile profile profile

Yorumlar (22)

İlker
İlker

İletişim verebilir misiniz Vural bey

Alperen
Alperen

Sadece 2016 model araçlarda mı bu sorun var yoksa 2017 model araçlarda da bu sorun var mı?

Kenan
Kenan

Neredeyse hepsinde var.

Necay
Necay

İletişim adres bilgisi verir misiniz

Vural

İletişim bilgisini yükleyebildim mi bilemedim

Vural

Arkadaşlar maalesef bu arıza Honda CRV 2016'da kronik bir arıza. Belki de Türkiye'de bu arızanın çıktığı ilk araba benimki olabilir. Honda şirketi, bu kronik arıza olmasına rağmen kesinlikle arabasının arkasında durmuyor ve uçuk bir rakama tamir öneriyor. Bu arızayı Küçükyalı'da ikiler oto'da çok uygun fiyata yaptırabilirsiniz. Hüseyin usta, yılların ustasıdır. Kendisi bu arıza için bir çözüm oluşturdu. Ben çok memnun kaldım. Size de tavsiye ederim. Honda Türkiye ile hiç uğraşmayın. Çözüm bulamazsınız. Gidin hüseyin usta'ya ve bundan sonra da Honda araç mı? Aman derim

Vural

Honda yetkili servisin 2,5 yıl önce 400bin tl istediği bir durumda 95bin tl çok değil diye düşünüyorum. Bu arada aracıma hala problemsiz biniyorum

Emre
Emre

95bin tl istedi. Şanzıman komple inecek dedi. Başka yardımcı olacak usta önerisi olan var mı

Emrah
Emrah

İletişim var mı hangi il

Bekir

Vural Bey aynı sorunu yaşıyorum, iletisim numarası verebilir misiniz.

Süha

Merhaba iletisim numarası yazabilirmisiniz

Taner
Taner

İletişim rica etsem ustanın

Aynı sorun Honda CRV si olan herkeste olabilir. Transfer kutusu ve dişlisi normalde periyodik aralıklarla 30000km civarı kendi özel gres yağı ile yağlanmalıymış. Arabam servis bakımlı diye rahat davranmayın. Arıza yoksa bakmıyorlar oralara. Garanti bitiminde paslanıp aşınan dişli ki bu şanzımana bağlı, transfer dişlisi sıyırıp bozuluyor. Onarmıyorlar. Honda servis değişim yapıyor unutmayın." Nasıl bir tesadüfse" tam da garanti bitmiş oluyor. 3 ayla kaçırdım. Benden 400 bin civarı talep ettiler. 2023 yazı. 😊 Transfer ünitesi + şanzıman bunu da çok rahat söylüyorlar. Açmadılar bile nedenini sordum dağılırsa dişli geri toplanamıyormuş. Çok çabaladım ilgilenmediler. Ben de gerçek bir usta ile çözdüm bu sorunu. Şu an yolda gördüğüm Honda CRV si olanları uyararak sevap işliyorum. Neden kronik? Çünkü Honda Servis bakımlı arabanın bu parçasında gram yağ yok. Honda CRV güçlü torklu bir motora sahip ama yatay bir motorun yanında (galiba yer yok) arka tekerlere güç aktaran kısa narin bir dişli var.

Fatih

Çözüm ne oldu sizde bilgi paylaşımı yapabilir misiniz

Vural

Lütfen yukarıda gönderdiğim yazıyı okuyun. İsterseniz servisin tel no verebilirim

Fatih

Geçmiş olsun öncelikle benimde 2016 dizel otomatik CR-V aracım Yavru şanzıman ses yapıyor sizinde dediğiniz gibi ilk kalkışta Cat diye ses veriyor yavru şanzıman değişmesi gerekiyor dendi öneriniz nedir

Fatih

Şanzıman ve yavru şanzıman sökülüp aradaki aşınan yer revize ediliyor masrafı var biraz ama önceden randevulu giderseniz bir gün içinde halledilir

Bekir

Aynı sorun bende de var nasıl çözdünüz bilgi verir misiniz

Vural

Lütfen yukarıda yazdığım yazıyı okuyun. İsterseniz servis no verebilirim

Barış
Barış

Merhaba geçmiş olsun kaç km de bu hatayı verdi

Vural

Lütfen yukarıda yazdığım yazıyı okuyun. İsterseniz servis tel no verebilirim

Engin sonuçtan hiç memnun değil

Honda Servisinde Yanlış Müdahale Sonrası Şanzıman Arızası Ve Mağduriyet

Engin
17 Ağustos 2025 11:29

28 Mart 2024 15:18
Honda Servisleri Şanzımandan Gelen Ses Karşısında İlgisiz Kaldı.
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Honda CR-V Tespit Edilemeyen Arıza

Yasin