Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Honda Motosiklet Nc 750X Servis Süreleri Ve Garanti Sorunu

Honda Motosiklet Nc 750X Servis Süreleri Ve Garanti Sorunu
01 Kasım 2024 09:10

18 ay önce sıfır kilometre satın aldığım 2023 model Honda NC750X dct motosikletim henüz 4800 km'de iken üçüncü kez periyodik bakım için yetkili servis tarafından aranıyorum.

Honda kitapçığında 12 ay yazılı olmasına rağmen, servis 2021 yılı kitapçık resmini gönderip bakım yapılmazsa garanti dışı kalacağını belirtiyor. Honda genel müdürlüğünü üç kez aradım, geri dönüş yapılacağı söyleniyor fakat dönüş yapan olmuyor. Servise göre benim ortalama kullanımım ile her 6 ayda yani her 1500 km'de bir motosiklete bakım yaptırıp piyasanın dört misli üzeri bedeli ödemem zorunlu.

2023 NC750X motosikletin içinden çıkan kitapçıkta 6 ay ibaresi bulunmuyor, 12 ay diyor. Bu yanıltmaya bir son verilmeli. Ben bir yıl dolunca servise götürdüğümde garanti kapsamı dışında denirse, şimdiden belirtiyorum ki Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım. Ben ABD'de de motosiklet kullandım, dünyanın hiçbir yerinde 750 CC düşük devirli bir motosiklete kilometresi dolmadan 6 ayda bir servis bakım baskısı uygulanmaz.

profile profile profile

Murat
Murat

Bende de 2024 model nc 750X dct var maalesef servisler tarafından mağdur ediliyoruz. Motosiklet için senelik ortalama 12 bin tl bakım ücreti ödenir mi yahu şaka mısınız siz? Sırf para kazanmak için bu şekilde davranıyorlar insanlarda ahlak kalmamış. Güzelim ülkemizde yine bazı şeyleri kader gibi yaşıyoruz. Denetleme vs. Yok vatandaş kendi derdiyle kendi cebelleşiyor. Birileri bu servislere dur demeli.

Baris sonuçtan hiç memnun değil

14 Mayıs 2024 11:09
Honda Motosiklet Garanti Dışı Bırakma Honda
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Bakım Periyodu Belirsizliği Nedeniyle Garanti Endişesi Yaşıyorum

05 Ağustos 2025 02:29