Murat sonuçtan hiç memnun değil

Getiraraç Üyeliğinin Pasife Alınması

Getiraraç Üyeliğinin Pasife Alınması
27 Ekim 2023 11:28

Moov, Getir'e geçtiğinden beri kalitesini çok düşürdü. İnovasyon yapacağız diye hepten batırdılar. Örneğin yeni gelen sürüş puanlama algoritması kötü değil korkunç. Bu kadar yanlış çalışan algoritma görmedim hayatımda. Ani hızlanma, ani fren ve hız sınırlarını aşmayı parametre olarak alıp bir puanlama çıkarıyor sürücüye. Hız sınırını aşmamanın tek bir yolu var o da ibrenin 20'yi geçmemesi. Eğer geçerse TEM otoyolunda bile uyarı yiyorsunuz. Mesela geçtiğimiz günlerdeki kiralamalardan birinde önüme yaya atladı ben de ani fren yapıp sola doğru çevirdim direksiyonu. Sürüş puanına çok riskli vermiş. Aradım getiri ve derdimi anlattım. Müşteri hizmetlerinde çalışanlara ayrı bir sayfa açmak lazım zaten. Diyorum ki önüme yaya atladı, o da bana diyor ki 'maalesef bir şey yapamıyoruz'. Ben de diyorum ki ne yapayım önüme atlayan yayaya, önümde ani fren yapan arabaya, yola atlayan çocuğa vurayım mı o zaman? Cevap öncekinin aynısı. Maalesef bir şey yapamıyoruz.

Öte bugün gece 1 gibi araç kiraladım. TEM otoyolunu kullandım. Aracı da 119'a sabitledim ki ayağım fazla basar da 130'u geçerim, boş yere puanım düşmesin. Gerçi araç her türlü 100-110u geçince uyarı veriyor. Hız sınırlarına uyunuz vs. Gibi. Harici yerlerde hız sınırını aşmadım. Aşsam bile bir-iki defa aşmışımdır ki sürüş özetinde sadece 1 tane hız limiti aşımı gözüküyor ve o puanımı 29 yapmış :). Yani Moov diyor ki kardeşim ben size 130 hız limiti veren işletmenin resmiyetini, kurallarını, tecrübesini kaale almıyorum, benim arabamla 110'u geçmeyeceksin. Arayınca da 130 demez mi müşteri hizmetleri :d.

Eke de 2 tane sürüş özeti koyuyorum. Bir tanesinde yolun %65'ini TEM'de tamamlamışım ve ortalama hızım 60 km/h yapıyor (TEM'de 119 sabit gittim). Sürüş puanı tek uyarıyla 29. Sonraki kiralamada 3 uyarı var ve sürüş puanı 81 ki bu uyarılardan bir tanesi de bir önceki sürüşümün 29 puan almasına sebep olan hız limitini aştınız uyarısı. Ehline parasını verip düzgün bir algoritma yazdıramıyor yani Moov. Şirketi lütfen Moov'a geri verin.

06 Kasım 2023 11:59

Yeni gelen sürüş puanlama algoritması yanlış çalışıyor. Ani hızlanma, ani fren ve hız sınırlarını aşmayı parametre olarak alıp bir puanlama çıkarıyor sürücüye. Hız sınırını aşmamanın tek bir yolu var o da ibrenin 20'yi geçmemesi. Eğer geçerse TEM otoyolunda bile uyarı yiyorsunuz. Mesela geçtiğimiz günlerdeki kiralamalardan birinde önüme yaya atladı ben de ani fren yapıp sola doğru çevirdim direksiyonu. Sürüş puanına çok riskli vermiş. Aradım getiri ve derdimi anlattım. Diyorum ki önüme yaya atladı, onlar da bana diyor ki 'maalesef bir şey yapamıyoruz'. Ben de diyorum ki ne yapayım önüme atlayan yayaya, önümde ani fren yapan arabaya, yola atlayan çocuğa vurayım mı o zaman? Cevap öncekinin aynısı. Maalesef bir şey yapamıyoruz. Düzeltilmesi gereken bir algoritma yapısı var. Bu gibi olağanüstü durumları algılaması gerekiyor.

Öte yandan bugün gece 1 gibi araç kiraladım. TEM otoyolunu kullandım. Aracı da 119'a sabitledim ki ayağım fazla basıp da 130'u geçmeyeyim diye; boş yere puanım düşmesin. Gerçi araç her türlü 100-110u geçince uyarı veriyor. Hız sınırlarına uyunuz vs. Gibi. Harici yerlerde hız sınırını aşmadım. Aşsam bile bir-iki defa aşmışımdır ki sürüş özetinde sadece 1 tane hız limiti aşımı gözüküyor ve o puanımı 29 yapmış. Yani 130 hız sınırı olan yerde 119'la gittiğim için hız limitlerini aştınız denilip üyeliğim kapatılıyor.

Eke de 2 tane sürüş özeti koyuyorum. Bir tanesinde yolun %65'ini TEM'de tamamlamışım ve ortalama hızım 60 km/h yapıyor (TEM'de 119 sabit gittim). Sürüş puanı tek uyarıyla 29. Sonraki kiralamada 3 uyarı var ve sürüş puanı 81 ki bu uyarılardan bir tanesi de bir önceki sürüşümün 29 puan almasına sebep olan hız limitini aştınız uyarısı. Lütfen gerekli kontrolleri yapıp üyeliğimi aktif hale getirir misiniz?

05 Kasım 2023 13:03

Ayberk sonuçtan hiç memnun değil

18 Eylül 2023 13:21

Rahmetullah
20 Aralık 2023 17:22
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

17 Mart 2024 08:57

06 Aralık 2023 10:03
Hilal sonuçtan hiç memnun değil

18 Haziran 2024 00:32