Vergisiz Telefon Fatura GİB Kayıtlarında Bulunamama Sorunu

27 Aralık 2023 10:40

Öğrenciler için vergisiz telefon kampanyasından yararlanmak istedik ancak talebimizin fatura GİB kayıtlarında bulunamadığı için reddedildiği yazıyor. E-faturam mevcut ve fatura numarasını sisteme doğru girdim. Telefonu da, kampanya gereği tek çekim aldım ve şu anda maddi olarak zor bir durumda kaldım. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

Mert
Mert
29 Aralık 2023 10:11

Sistem yeni başvuruya da izin vermiyor. Aynı şekilde mağdur olan bunca kişi için bakanlığımızın en azından başvuruyu düzenlemeye izin vermesi gerekmekte.

Yorumlar (15)

Musa

Merhaba arkadaşlar benim de maalesef aynı şekilde oldu ben faturamda t. C. Bilgisi olsun alıcı satıcının da t. C. Bilgisini biliyorum Tüm işlemleri doğru bir şekilde girdim başvuruda satıcının t. C. Numarası girildi numaralara doğru şekilde girildi Fatura numarası doğru şekilde girildi Ayrıca ben GİB sitesine baktım faturam görünüyor bilgisayar sisteminde baktım o şekilde görünüyor telefon ve tablette baktım maalesef göremedim Ayrıca satıcıya da ulaştım Teknosa'dan web sitesinden almıştım Oradan da gençpa ulaştım gençpada faturayı mailden ulaşım onlar da kontrol ettiler faturanız gözüküyor diye mail attılar Hatta kanıtı da gönderdiler kısacası ay sonunu bekleyerek ret cevabı vermişler bir parayı da vermemek için elinden geleni yapıyorlar maalesef. Madem böyle bir hata var Neden bir gün iki gün içinde değil de ay sonunu bekliyorsunuz gerçekten ilginç

Alper

Herkes dikkatli bir şekilde okusun! Arkadaşlar sorun sizde değil size o faturayı düzenleyenden kaynaklı bir sorun. Gsb ye telefon başvurusu yaparken bir çoğunuz 1. Aşamada ismini, soy ismini, t. C. Sini girdi bu aşama doğru. 2. Aşamada ise büyük bir ihtimalle TCKN yazan yere yine herkes kendi t. C. Sini girdi sorun şu size verilen kağıt üzerindeki faturanızda TCKN olan kısımda eğer sizin t. C. Niz yazıyor ise ve sizde onu 2. Aşamadaki TCKN bölümüne yazdıysanız faturanız red yiyecektir çünkü 2. Aşamada istenilen TCKN/VKN sizin değil size o telefonu satan işletmenin yani tüzel kişiliğin t. C. Si olmak zorunda eğer siz oraya kendi t. C. Nizi girdiyseniz GİB kayıtlı faturanızda işletmenin TCKN si yazacak sizin başvuru yaptığınız faturada ise sizin t. C. Kimlik numaranız yazılmış olacak ve bu sebepten dolayı iki t. C. Birbirine uyuşmadığı için başvurunuz red yiyecek.

Gökçe
Gökçe

Merhabalar ben telefonumu 07.06.2024 tarihinde aldım. O kadar bekledim aylar sonra bahsettiğiniz sorunla karşı karşıya kaldım. Faturamı sorgulayamıyorum. Yapabileceğim bir şey var mı?

Musa

Evet e arşiv fatura olarak giriyorum 3 günlük tarama yaptığımda benim faturalar hep gözüküyor. Faturayı gözükmesin rağmen kendimiz yükleme seçeneği var mı

Semanur
Semanur

Yeni bir başvuru yaptığımızda eski başvuruyu iptal edeceğiz mi

Faturalarım diyeceksin tolga

Musa

Merhaba e fatura yazdıktan sonra e arşiv faturalarım ve e fatura dilekçe işlemleri çıkıyor hangisi ile devam ediliyor. E arşiv fatura dersek tarih aralığı seçince benim faturam çıkıyor GİB e yönlendiriyor

Elif
Elif

TCKN yazan yer firmanın kendi numarasını yazdım ama yine de aynı hatayı veriyor. Bence sistemsel bir hata var

Alper

Sorunun çözümü 1. Aşama - Dijital vergi dairesi sitesine git ve giriş yap. 2. Aşama - arama kısmına (E-Fatura yaz) 3. Aşama -Telefonu Aldığın yani Fatura üzerindeki tarihi Başlangıç tarihi seç, bitiş tarihini 3 gün sonrasını seç. 4. Aşama - işte en önemli aşama senden istenilen TCKN burada yazan (Örn satıcının ismi Teknosa satıcı t. C. 999999999* Örn 10 haneli olacak. 5. Aşama gsb ye gir. Eski başvurunu İptal et. Yeni başvuruda bulun. Bütün bilgilerini eski yolladığın faturanda ki gibi gir sadece 2. Aşamada satıcı TCKN/VKN olan kısma kendi t. C. Ni değil sana söylediğim sitedeki işletmenin t. C.'sini gir ve başvuruyu tamamla (Bu kardeşine de dua et) :)

Yasin
Yasin

Arkadaşlar aynısı bende de oluyor bunun nedeni faturada t. C. Kimlik numaramızın yazmaması veya t. C. Yerine 10 veya 11 haneli 111... Diye Rakam girilmesi eğer GİB uygulamasında faturanın e mail ile geldiği tarihi sorgulatırsanız faturada tcniz yazmıyorsa zaten çıkmayacaktır adınıza düzenlenmiş fatura bulunmamaktadır diyecek Şunu da söyleyeyim ben gelir idaresi Başkanlığına email üzerinden bir yazi yazdım ve bana sistemde bir hata olduğunu ve en kısa zamanda çözüleceğini yazdılar bir de benim bir arkadaşın faturasında t. C.'si var gibde fatura görünüyor ama GİB kayıtlarında kayıtlı olmadığından dolayı reddedilmiştir diyor Ne yapalım diye soracak olursanız telefonu veya bilgisayar tablet artık ne aldıysanız aldığınız firmanın müşteri hizmetlerini arayıp faturaya tcmin eklenmesini talep ediyorum deyin ben Trendyol'dan aldım ama red yedi şu an herkes mağdur elimden bu kadarı geldi Umarım en kısa zamanda çözüm bulunur

Abdülkadir
Abdülkadir

Bende t. C. De var IMEI de var hepsi uygun fakat şikayet sahibinde yazanların hepsi bende de yazıyor reddedilmiş gözüküyor.

Musa

Merhaba bana da aynısı oldu Üstelik ay sonunu beklemişler diğer ay ödeme yapmamak için. Yaptıkları etik değil. Tekrar başvuru da yapamıyoruz.

Güllü
Güllü

Çözüm bulabilirseniz bana da söyler misiniz

Yoruma yazdığımı oku

Gökhan
Gökhan

Aynısı benimde başıma geldi çözüm bulabildiniz mi acaba?

27 Aralık 2023 23:14

Gelir İdaresi Başkanlığı Gip Kayıtlarında Bulunamadı