Gelecek Varlık Yönetim Yasaya Uyulmasını 2000 TL Altındaki Borcum Silinmesini Talep Ediyorum

28 Eylül 2023 04:15

Yapı Kredi ve varlık yönetimine olan borcum, yürürlüğe giren torba yasaya rağmen hala silinmedi. Yapı Kredi, sayın cumhurbaşkanımızın çıkarmış olduğu yasaya uymamaktadır. 2 bin TL altındaki borçlarımın silinmesi hala gerçekleşmedi. İlgilenilmesini istiyorum. Çıkan yasaya banka yeni kanuna rağmen takip kayıtlarını silmedi. 9 Kasım 2022 tarihli resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7420 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 2. Maddesi kapsamında 2.000 Türk Lirasının altındaki icra takip dosyalarının kapatılmasına karar verilmiştir. Aynı şekilde Varlık Şirketine Devir ve Temlik Edilmiş 2.500 TL Altındaki Borçlar da Torba Yasa Kapsamındadır. Gereğinin yapılmasını hem banka kayıtlarında hem de varlık yönetim kayıtlarında borçlarımın kanuna istinaden silinmesini talep ederim. Gelecek varlık yönetiminde bulunan hakkımda 2018-10-26 tarihinde açılan Diyarbakır İcra Dairesi 2022/71525 numaralı dosyamda bulunan borcumun ana para tutarı 1000 TL'dir. Sayın cumhurbaşkanımız tarafından çıkarılan 7440 torba yasa gereği borcumun silinmesi gerekmekte fakat kontrol ettiğimde hem banka kayıtlarında hem de UYAP sisteminde hala silinmemiş görünmektedir. Faiz ile birlikte borç görünmektedir. Bu kapsamda ana parası 2000 TL altı olan borçlarımın yasa gereği silinmesini talep ediyorum. Hem banka ekranında hem de risk raporunda hala takipte olan icra dosyam vardır. Risk raporundan ve banka kayıtlarından bu borcumun sayın cumhurbaşkanımızın yürürlüğe koyduğu torba yasasına uyulup tarafınızca silinmesini arz ve talep ederim.

28 Eylül 2023 09:10 (Şikayetten 4 saat sonra)
25 Aralık 2023 11:30

Şükran sonuçtan hiç memnun değil

Torba Yasa'ya Rağmen Silinmeyen Borçlar Ve Maaş Haczi

02 Nisan 2025 18:43
Melisa sonuçtan hiç memnun değil

28 Eylül 2023 18:03
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

14 Kasım 2024 14:11

26 Mayıs 2023 17:09