Erdem sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Servisinde Teslim Aldığım Aracımla Servisten Çıkıp Yolda Kaldım

30 Nisan 2024 22:15

2016 Model Fiat Egea 1.6 Multijet aracım var. 15 Mart 2024 tarihinde aracımı radyatör suyu eksiltiyor diye İstanbul Küçükyalı Birmot Fiat Servisine götürdüm ve incelediler. İncelemeler sonucu motoru indirip detaylı olarak incelememiz gerekiyor dediler ve telefonla arayıp benden onay aldılar. Aramaları sırasında 70 bin gibi bir ücret çıkabilir diye belirttiler. Motor indirilmesi için onay vermeme rağmen "motor indirilmeden" birkaç parça değiştirildi. Değişen parçalar: devirdaim parçası, su pompası, yedek su deposu ve emme manifoldu gibi parçalar. Aracı 1 hafta sonra teslim almaya gittiğimde motor inmesine gerek kalmadı ücret 60 bine düştü diyerek aracımı teslim ettiler. Bende kontrol ettiyseniz ve su kaçırma arızası kesildiyse sorun yok ödemeye yaptım ve aracımı aldım. Tüm testlerinde yapıldığı belirttiler ve aracımı teslim aldım. 1 gün sonra aracımla Maltepe'den Avrupa yakasına geçmek için yola çıktım. 15-20 km mesafe giderken aracım Avrasya tünelinde "hararet yaptı"(su kaçağından dolayı) ve yolda kaldım. Servisi aradığımda biz karışmayız en yakın Fiat'a aracınızı çektirin dediler. Yol yardımımla Eyüp servise çektirdim ve sonrasında aracımın işlem yapılan Küçükyalı servise alınması için Fiat ve Küçükyalı servis ile iletişime geçip alınmasına ikna ettim. 23 Martta yolda kaldığım aracımı 27 martta servise getirilip işleme alındı. Önce kalorifer hortumu patlamış dediler 1 hafta beklettiler. 1 hafta ses çıkmayınca aradım hararet hortumu değilmiş diyerek "Motorun İndirilmesi" gerekiyor dediler. Su kaçağı var aracınızda dediler. Konunun yaptıkları işlemden olduğunu söyledim ve kabul etmediler. Onay veriyorsanız motoru indirip kontrol edelim dediler. Bende konuyu Fiat şikayet hattına taşıdım. Tüm bu olayları anlattığımda telefonda bana haklısınız 60 Bin tl az para değil ve sorun yine aynıysa servis yapmak zorunda dediler. Sonrasında aradan 1 ay geçmesine rağmen sorunum çözülemedi. Bugün (30.04.2024) tekrar Küçükyalı Birmot Servisi'ne gittiğimde bana 37 Bin Lira gibi bir ücret çıkardıklarını söylediler. Bu sorun servisten kaynaklı değil de aracın kilometresinden kaynaklı parçalarının eski olduğu için sorun yaşadığımı belirttiler. Bende madem eskiydi motor'u indirin ne gerekiyorsa yapın diye ilk getirdiğimde neden yapmadınız diye sorduğumuzda size yüksek fiyat çıkmasın diye yapmadık gibi cevap verdiler. Kendi hatalarından dolayı kaynaklanan bir arızadan dolayı bana fatura çıkarmalarını kabul etmediğimi belirttim. Devamını yorum olarak yazacağım.

30 Nisan 2024 22:08

Aracımın arızasının önce kalorifer borusundan olduğunu ve sonrasında silindir kapağından olduğunu söylediler. Servise gidip yüz yüze konuştuğumda, yaptığımız işin arkasındayız diyorlar, başta söyleyip ben onay aldıkları parça incelemelerini yapmadıklarını kabul etmiyorlar. Telefon konuşmalarımızı vs tarihleri birlikte kaydettim. Ücret istenmeye devam etmesi halinde dava yoluna gideceğim. Fiat markasından ve Küçükyalı Birmot Fiat Servisinde kesinlikle işlem yaptırmayın. Bu süreci hiç yaşamayın.

01 Mayıs 2024 12:43 (Şikayetten 14 saat sonra)
05 Mayıs 2024 16:32

Merhaba, herhangi tarafıma herhangi bir dönüş yapılmadı. Fiat olarak daha önce sizi arayarak yaptığım şikayeti 1 ayda benim aramalarımla ancak sonucunu söylediğiniz ve 1 ay sonra kendi hatanız olmasına rağmen %10 indirim tanımlamayı teklif ettiğiniz için yapılacak geri dönüşle de pek ilgilenmiyorum. İnsanların sizler hakkında bilgi olması adına bu gönderiyi yayınladım. Umarım “Fiat” firmasının ülkemizdeki durumunu insanlara göstermiş olabilirim.

21 Mayıs 2024 11:50
fiat-servisinde-teslim-aldigim-aracimla-servisten-cikip-yolda-kaldim-1.jpg

Merhaba, tarafıma size belirttiğimizden başka yapacak bir şeyimiz yok diye dönüş yapıldı. Servisimize tekrar gittiğimde önce 26 bin fatura söylenildi. Sonra 46 bin denildi. Beklettiğiniz aracıma serviste beklerken nasıl zam gelmiş olabilir. Aracı siz bitiremiyorsunuz. Daha sonra itiraz edince yanlışlık oldu deyip tekrar 26 bin TL'ye çektiler. “27 Mart” ta teslim aldığınız aracım hala sizde ve geçen hafta cumartesi teslim edeceğiz dediğiniz aracım “21 Mayıs” salı olmasına rağmen teslim edilemedi. 2 ayda su kaçağı sorunu çözemeyen bir servisiniz ve kesinlikle bilgi paylaşmayan müşteri temsilcileriniz bulunuyor. Sabahtan servisinizin her birimini aradım ve telefonlarımda açılmıyor. Aracımı yapamıyorsanız geri verin ve servisi de kapatıp gidin yani. Dava açmam için fatura istedim onu bile iletemediniz. Gerçekten Fiat markası bu şekilde bir kurummuş.

Fatih
20 Şubat 2025 14:15

Selçuk
14 Temmuz 2023 11:43
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Yetkili Servisi Tarafından Bulunamayan Araç Su Eksiltme Problemi

17 Eylül 2023 20:20