Recep sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Servisinde Arıza Giderilmemesi

Recep
22 Temmuz 2023 19:12

Fiat 500l aracımda vites kutusuna baktırın diye uyarı ikazı çıktı. Uyarı ikazı çıktıktan sonra Antalya, İzmir, Isparta gibi şehirleri uyarı ikazı olduğu halde dolaştım ve vites geçişlerinde herhangi bir problem yoktu. Sanayide tamirciye götürdüğümde bana robot kol altında sensör arızalı dedi. Arabanın vitesi ile sıkıntılı bir durum yok dedi ve gerçekten öyleydi. Sensör fiyatı yaklaşık 1600 TL idi. Ben garantili olsun diye Uşak Fiat Ağaoğlu yetkili servise götürdüm çünkü aracı bayan yani eşim kullanıyordu. Garantili işlem için götürdüm. Serviste şanzıman komple değişecek dendi dedim ki sensör arızası diye söylendi. Bana ama yine de arıza şanzımanda denildi değiştirildi. Yaklaşık 14000 bin tl bir para ödemesi yaptım ama benim aracımdaki sorun bitmedi, aksine arttı çünkü vites geçişinde hiçbir sıkıntısı olmayan araç artık vitese geçmemeye başladı. Yolda kaldım. Vites sigortasını yakmaya başladı. Yol yardım sigortayı değiştirip gidiyordu. Neden sigortanın yandığına bakma yok. Aracımı servise her defasında çekiciyle götürmek zorunda kaldım. Bana bu defa robot kol motoru arızalı denildi, kabul etmedim çünkü arızam bitmedi, aksine arttı.

Bana bunu 2 yıl servis garantisi olduğu halde karşılanmasının mümkün olmadığı ve yapılması gerektiği söylendi ve robot kol tamir yapılınca 16000 TL gibi bir daha ücret alındı. Araç servisten çıktı 1 gün içinde yine yolda kaldı, 1 gün sonra geri servise gitti, 15 gün kaldı araç yapıldı denilip geri verildi ve 1 hafta sonra yine aynı arızadan yolda kaldı. Şimdi servis bana diyor ki robot kol motorunu değiştireceğiz, yenisiyle 45000 daha vermen gerekiyor. Ama arızam bitmedi, 15000 ne olacak dediğimde onun üstüne sünger çek, 45000 daha ver deniliyor. Arızanın ne olduğu tespit edilemiyor ve her defasında benden para alma yöntemine gidiliyor. 444 22 55 aradığımda size mühendislerimiz tarafından dönüş sağlanacaktır denildi ama arayan olmadı. Yasal haklarımı kullanarak dava açacağım ama aracım tamamen bozuk şekilde ortada kaldı. Eşimle boşanma aşamasındayız, aracı nasıl bir yere götürdün diye her gün kavga etmekten!

Araç incelemeden işlem yapılmakta, vitese baktırın uyarısı mı var, şanzımanda sorun sök kaba taslak işlem yapılmakta, sorunlarım çözülmüyor. Arıza giderilmiyor ve her defasında artarak ücret talep edilmekte. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyorum. Aracı yetkili servis içerisinde yakmak mı gerekiyor? Nasıl bir sürü acemi usta ve mühendis toplanmış ki bir aracın arızası giderilemiyor?

23 Temmuz 2023 09:11 (Şikayetten 13 saat sonra)

Şebnem
Şebnem

Merhaba Fiat 500l vites kutusuna baktırın sorununu nasıl çözdünüz?

Fiat 500 l alma arefesindeydim. Yorumları okudukça herhalde vazgeçeceğim

Fiat 500 l alma arefesindeydim yorumları okudukça herhalde vazgeçeceğim

Zafer sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Dizel Araçta Partikül Sorunu

Zafer
21 Kasım 2023 10:46
Fiat Egea Dizel Araçta Partikül Sorunu
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo Cargo 1.5 Motor Arızası

03 Nisan 2024 09:16