Emin sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Sedan 1.4 Fazla Yağ Eksiltme

17 Mart 2024 00:20

Özetle: 13 Ocak 2023'te teslim aldığım Egea Sedan 1.4 Benzinli aracımın çok fazla miktarda yağ eksiltiyor. Servis yaptığı ölçümlerden sonra normal miktarda eksilttiğini belirtiyor fakat araç 2500 km de bir 0,5 Litre yağ eksiltiyor.

4500 km de iken yağ çubuğunda yağ kalmadı. İstanbul İstinye servise gittiğimde yağ seviyesine baktılar. Yeni motorda normal olduğunu söylediler. 10.000 bakımından sonra düzeleceğini belirttiler. Eksilen yağı tamamlayarak gönderdiler.
9800 km'de arabayı Fiat Göker'de 10.000 bakımına götürdüğümde yine çubukta yağ yoktu. Aracın bakımını yaptılar yağ seviyesi ölçümü için 1000 km sonra tekrar çağırdılar. 10800 km de aracı götürdüm 200 gr kadar yağ eksilttiğini söylediler, 1000 km sonra tekrar çağırdılar. 12300 km de tekrar ölçüldü 300 gr eksilmiş çıktı. Yağ eklediler 1000 km sonra tekrar çağırdılar. Gitmeden önce kendim yine kontrol ettim. Yağ çubuğu yarıya inmişti. 13300 km de tekrar ölçüm yaptılar bu sefer sonucu söylemediler. Normal eksilttiğini belirttiler. Araba şu anda 15.400 km de ve yine çubukta yağ kalmadı.
Fiat'in kusurlu bir aracın kusurunu kabul etmediğini görüyorum. Yağ yakma probleminin çözülmesini ya da aracın değiştirilmesini talep ediyorum. Bana özelden erişilirse aracın plakasını paylaşabilirim. Aracın servis geçmişinde işlemler görünüyor.

profile profile
17 Mart 2024 11:20 (Şikayetten 10 saat sonra)
27 Mart 2024 14:36

Sorun çözülmedi! Firma müşteri merkezi oldukça ilgili, oldukça hızlı şekilde yardımcı oldular. Fakat servisin 12.300 km de doldurduğu yağın 15.500 km de bitmesini Fiat fabrikasındaki mühendis normal! Olarak değerlendirdi. Sonuç olarak Aracın yağını müşterinin takip ederek bittiğinde servise gitmesi gerektiğini belirtiyorlar. Yani bu durumda aracın 3800 km de bir servise gitmesi gerekecek. Bu sırada önerilen periyodik bakımı 10.000 km de bir olması da gerçekçi değil. Bu miktar düşürülmeli. Bu araçları tercih edeceksiniz bunu bilerek alınız, bana alırken söylemediler.

Şafak
Şafak

40 bin bakıma girdi 45bin km de bir saniye süreliğine yağ lambası yandı söndü. Kenara çektim 10 dakika bekledim çubuğu çektim kupkuru. Azar azar eklemeye başladım sonunda 1 litre yağ eklemiş oldum. Halen yağ çubuğuna yağ değmiyor bile. Fakat herhangi bir ikaz yok. Servis randevusu aldım muhtemelen kavga edip döneceğim

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea'nın Yağ Tüketimi Sorunu Ve Servis Deneyimi

İsmail
24 Ocak 2025 05:14

Seda
21 Aralık 2023 22:49
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross: Kronik Yağ Eksiltme Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

Yunus