Fiat Egea Geç Çalışma Sorunu

Selim
25 Aralık 2022 00:06

Merhaba. 2017 Model Fiat Egea 1.4 Fire Urban aracım 1 hafta önce motor arıza uyarısı verdi. Aracı Fiat 2000 Motorlu araçlar Kusadasi servisine götürdüm. Yapılan kontrolde yakıt enjektöründe sorun olduğu ve temizlenmesi gerektiği söylendi. 1000 TL ödeyip temizliği yaptırıp aracımı aldım. Sabah evden ise gitmek için aracı çalıştırdığımda mars basmasına rağmen motor çalışmadı ikinci denememde uzun mars alıp motor çalıştı. İş yerine varıp aracı park ettim 1 saat sonra tekrar çalıştırdığımda yine uzun mars aldı. Servis yetkilisini arayıp sorundan bahsedince aracı servise götürmemi istedi. Aracı aynı gün servise bıraktım ertesi gün sorunun giderildiği söylendi aracı almaya gittiğimde marsa basınca yine geç aldığını fark ettim. Sabah tekrar servise bıraktım aracı, ertesi gün aracı almaya gittiğimde kontrollerin yapıldığını uzun marşın normal! Olduğu servis müdürü tarafından söylendi. Demek ki ben 5 senedir anormal kullanıyormuşum bu aracı Çünkü bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamamıştım. Sorun çözülmeden servisten ayrılmak durumunda kaldım. Simdi kafamdaki sorular şunlar; 1-Motor arıza ışığı gerçekten benzin enjektöründen dolayı mi yanmıştı? Boşuna mı enjektörü temizletip 1000 TL ödedim? 2-Enjektör sokulup takılırken gerekli hassas ayarlamalar yapılamadı mi? 3-Bir derdimi sözde çözüp başka bir dert üreten ve bununda normal! Olduğunu belirten bir servis müdürü neden sorunun kaynağını bulup çözmek istemez de normal! Olduğunu söyleyerek insani çocuk yerine koymaya çalışır?

Tüm bu süreçte elinden gelen bütün yardımları yapan beni sabırla dinleyip yardımcı olmaya çalışan Onur beye teşekkür ederim.

fiat-egea-gec-calisma-sorunu-2.mp4
25 Aralık 2022 11:40 (Şikayetten 11 saat sonra)

Mesut

Bende de bu sorun var nedir arızası

Soğuk Havalarda Fiat Egea'da Geç Çalışma Ve Titreme Sorunu Çözülmüyor

Ersan