Fiat Egea Cross Urban 1.4

08 Ocak 2024 10:13

Merhaba
Egea Cross urban 1.4 urban benzinli bir araç aldım. Aracım henüz 600 km ancak oldu. Yakıt tüketimi verileriniz sattığınız araç ile çok uyumsuz. İlk alımda 49 litre mazot ile ışık yanana kadar bekledim ve 390 km yol ancak gidebildim. Birkaç gün önce ikinci depoyu 44 litre olarak doldurdum ve bununla da gidebileceğim en çok 400 km olacak gibi görünüyor. Simdi bana kullanım koşulları falan filan diyeceksiniz ancak araçta Fiat Connect uygulaması da mevcut. Bir bakin bakalım hız mi uygunsuz kullanım mi. Evet şık ve gösterişli görünüyor yokuşlarda performans ciddi düşüyor bunlara tamam ama yakıt tüketimi çok çok fazla. Bu araçla bir tam dolum depoyla sizin verilerinize göre km yapmak imkansız. Kalan menzil gösterimleri de alakasız derecede tutarsız. Daha önce de Fiat merkezinize yazmıştım ancak geri dönüş yapan bir arkadaş olmadı. Bir çok marka ve bayi gezdim farklı markalardan benzer fiyatları da aldım ama bayinizdeki ilgi den son derece memnun ve aracı alarak ayrıldım. Ancak almış olduğum yukarıda belirttiğim model aracınızın (aracımın) yakıt tüketimi konusunda ciddi şekilde kan dirildiğimi düşünüyorum. Bu da beni markanızdan soğuttu. Yorumlara bakıyorum daha uzun km yapan kullanıcılarınız da aynı sorunlardan şikayetçi. Sorunluysa bu araçlar sizde yabancı markalar gibi geri çağıra bilirsiniz. Görmezden gelmek çok daha yakışıksız bir durum. Lütfen bir cevap verin sorunu çözün bende buradan özür dileyeyim. İyi çalışmalar dilerim.

profile profile profile
08 Ocak 2024 12:10 (Şikayetten 1 saat sonra)
10 Ocak 2024 21:33

Servis randevusu alindi kontrol yapılacak kısa sürede geri dönüş için teşekkürler.

Yorumlar (5)

Zafer
Zafer

Bizde de aynı durum var 29 binde araç ilk sahibiyim, şehir içi fullleyip 370 km ancak gidiyor.

Necmi
Necmi

Bende 2023 model 1.4 urban benzinli aldım, benim de 100 km de şehir içi 12 ile 14 litre arası yakıyor uzun yolda yapmaz dediler, uzun yolda da 240 km de 20.5 litre benzin yaktı ben de çok sıkıntılıyım bu konudan TOFAŞ müşteri hizmetlerine konuyu aktardım durumun onlara göre normal olduğunu söylüyorlar ama bize göre anormal çünkü yakın istasyonları ile akraba olduk

Yavuz

Merhaba. Aracınız rodaj döneminde olduğu için yakıt tüketimi belirtilenden fazla çıkabilir. Bu dönemde yağ eksiltmesi de yapabilir. Rodajı kullanım kılavuzunda belirtilen şekilde tamamlamanızı tavsiye ederim. Bana göre bu süreç 12.000 kilometredir. Bu kilometreden sonra motorun şu andakinden daha az yakıt tükettiğini ve aracınızın daha seri hale geldiğini fark edeceksiniz (Aracın en az 1 defa uzunyol görmesi lazım.). Aracınız LPG kullanımına uyumlu bir araç. Bunu 6 senelik Fiat Egea 1.4 Fire Benzin ve LPG li kullanıcısı olarak belirtiyorum. Ben de aracımdan memnunum.

Selçuk
Selçuk

Yavuz bey ben 2. El 2023 model 1.4 benzinli Egea Cross alalı 1 hafta oldu, aracım 7,500 km de gerçekten yakıt tüketimi çok yüksek,12.000 km olması gerektiğini yazdınız, bir de LPG takmayı düşünüyorum, bu araca LPG takmak mantıklı mı, araç çekişten düşermi, bu LPG permonmansı ne kadar etkiler, bunu da fiyat servisindemi taktırmak lazım, bu konuda bilginiz var mı yardımcı olur musunuz

Yavuz

Bu açıklamanız beni biraz daha rahatlatti. Memnun kalmış olmanız hata yapmadığımı gösteriyor. Kullanıcı yorumu her şeyden daha değerlidir. İlginize sonsuz teşekkürler.

Fiat Yakıt Tüketimi Çok Oluşu

17 Kasım 2023 08:59
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Fatih
21 Şubat 2024 22:38