Fark Honda Özel Servis CRV 2004 Bakımı Benim Kabusum Oldu

23 Temmuz 2024 01:46

Eski ustamın dükkanının kapanması nedeniyle internetten yakın bir Honda servisi olan Fark Honda'ya aracımı getirdim. İş yerinin fiziki donanımını görünce iyi bir özel servis olduğuna karar verdim ve daha önce hiçbir sorun yaşamadığım 2004 Honda CRV aracımı rutin bakımı için getirdim. Firma sahibi ilgilendi ve aracımın alt kısmına bakarak motorda yağ kaçağı olduğunu, motor takozu ve altının arka kısımlarında bazı yerlerde parça değişikliği yapılmasının uygun olacağını söyledi. Bana bir hesap çıkardı. Ben de başım ağrımasın diye kabul ettim. Çocuk yaştaki bir usta ya da çırak bu değişiklikleri yaptıktan sonra yüklü bir ödeme yaparak aracı teslim aldım. Birkaç hafta sonra yolda giderken araba teklemeye başladı. Telefon ettim. Tamam, bizden kaynaklanan bir durum varsa karşılarız dedi. Tekrar götürdüm. Tüm bujileri değiştirdi. Bazı işlemler yaptı. Bizden kaynaklı değil, bu kısımla ilgili hiçbir müdahale olmadı dedi. Tekrar ödeme yaptım. Eve gittim. Sabah baktığımda arabanın altında çok fazla yağ damladığını gördüm. Telefon ettim. Getir, halledelim dedi. Usta sol çamurluk teker arasından baktığımda daha önce değiştirilen conta arasından fışkıran yağı gösterdi. Sanki kendi hatası değil gibi. Neyse, bundan ücret istemedi. Kısa bir süre sonra yine motordan tekleme oldu, yine götürdüm. Ama bunu eski çırak yapamayacağı düşünüldü, herhalde başka bir usta ilgilendi ve vtec arızası olduğunu söyledi. Temizledi vs. Masraflarla birlikte arıza yine devam etti. Kaç kez getirdim hatırlamıyorum. Motor lambası yanmaya başladı. Yine götürdüm. Abi, motorda aşınma var, bu da valfi tıkıyor, arıza veriyor. Motor yine arıza verebilir dedi. Sonunda yine arıza lambası yandı. Benim psikolojim bozuldu. Piyasası 650.000 TL olan aracımı motor arızalı diye ilana vererek 390.000 TL'ye sattım. Hala araç alamadım. Birçok işim aksadı. Çok sıkıntı çektim.

Adam gözünü milletin kazancına dikmiş ustalıkla alakası yok. Değişmediği parçanın parasını alıyor. Çok tehlikeli Allah burnundan getirsin.

Vural Şanzıman Ankara Revizyon Yalanı

04 Aralık 2023 13:53