Emniyet Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüğünde Görevli Polis Vakası

05 Ocak 2024 19:37

Bugün Zeytinburnu Nüfus Müdürlüğü'nde karşılaştığım bir olayı anlatacağım. Sabah 08.40 sıralarında, randevum olan ehliyet yenileme işlemi için gittiğim Nüfus Müdürlüğü'nde ilk girişte içeri girdim. İlk karşıma çıkan polis memuruna ehliyet yenileme işleminin nerede yapıldığını sordum. O da bana, 'Ben burada danışma değilim, bana neden soruyorsun, git ara bul' diyerek bağırmaya başladı. Tamam, belki ben bilmiyor olabilirim, sonuçta insanız ve resmi bir kuruma gidiyoruz. Burada birçok birim var ve ayrıca orada başka danışma olarak kimse yoktu. Herkesin içinde bir polis memurunun bana bağırması hiç doğru değildi. Korkarak kendi imkanlarımla ilgili yeri buldum. Daha sonra aşağıdan bir bağırma sesi geldi; yine aynı polis, bir bayanla tartışıyordu. Bayan da benim gibi bir soru sormuş, polis memuru onu terslemiş ama bayan buna sessiz kalmayarak tartışmaya başlamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne rica ediyorum, böyle sert ve agresif insanları böyle yerlere koymayın. Ülkemin polisi, bir soru sorduğumuz için bizi azarlamamalı. Bu durum gerçekten çok zoruma gitti. Hayatımın hiçbir yerinde böyle bir durumla karşılaşmadım. Yetkili kişilerden rica ediyorum, bu duruma dikkat edilsin. Biz Türk milleti olarak, bankaya bile gittiğimizde önce güvenlik görevlisine nereden işlem yapacağımızı sorarız. Bu polis memurunun tavrı pek hoş değildi ve eminim ki bu polis memuru günde 20-30 kişiyle orada tartışıyordur. Polis memurları, vatandaşa hizmet için varlar ve aldıkları maaşlar halkın ödediği vergilerle ödeniyor. Biraz hassasiyet gösterilmesini istiyorum. Bu şikayeti kendim için değil, genel olarak yazıyorum. Zaten insanlar zor bir dönemden geçiyor.

28 Kasım 2023 07:18

12 Şubat 2024 18:04