Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Polis Arkadaşın Hiçbir Kelime Etmeden Ceza Yazması

18 Şubat 2024 18:01

Umarım bu şikayet işe yarar. Yaramazsa da ben şikayete devam edeceğim. Çünkü haklı durumdayken haksızlığa uğradım ve gerçekten Türkiye'de bir kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladım. Üstelik bunun bir de polis tarafından yaşanması daha da zor. Onların bizi koruması gerekirken, bugün 18.02.24 tarihinde öğlen vali konağı Caddesi, Nişantaşı'nda, ben aşağıdan yukarı çıkarken, orada ön sağ sol yolların olduğu bir yerde, yanlış bir yol göstergesi olduğunu düşünerek yola çıktım.

Yani ışıkları geçtim ve tam sağa ya da düz devam edecektim ki düz yolun ters olduğunu fark ettim. Sağa döneceğim sırada trafik polisi beni durdurdu ve ne bir selam verdi ne de kendini tanıttı. Doğrudan ehliyetimi istedi. Ben ne olduğunu anlamadan ehliyetimi verdim. O da alıp arkaya gitti. Ben kontrol için beklediğimi düşünerek arabada 5 dakika bekledim. O süre içinde arkada bana ceza kesmiş ve 'imza at' demiş.
Bana ne suçumun olduğunu, neden ceza yazıldığını ve nasıl bir saniye içinde ceza aldığımı anlamadım. 'neden' diye sorduğumda hiçbir cevap vermeden 'imzanı hemen at' diye ters bir şekilde konuştu. Ben 'bir saniye, ne oluyor? ' diye sorduğumda yanındaki ekip arkadaşına 'bana imza atmıyor, yaz' diye seslendi. 'neyin cezası bu? ' diye sormama rağmen adam bana bağırarak 'imzanı at, diyorum. Bekleyemem' dedi. Korkudan imza attım. Adam ehliyetimi yere fırlatarak verdi. Ben 'ne yapıyorsunuz? ' dedim, o ise 'sus, sus' diye bağırmaya başladı. Acaba bu hangi trafik polisi kurallarında var? Vatandaşa suçunu açıklamadan ceza yazıp 'sus, imza at' demesi hangi kuralda var, hangi insanlıkta var? Yaşadığım bu olayın sorumlusu trafik polisi f. Y****. 48***2 numaralı b bölgesi ekiptir.

Arif
10 Ağustos 2024 01:41