Mehmet sonuçtan memnun değil

Efe Tur Eşya Unutulması Sorunu

Efe Tur Eşya Unutulması Sorunu
31 Temmuz 2024 17:51

Efetur firmasının yaşattığı bu olay şaka gibi gelebilir ama maalesef ne üzücü ki yaşandı. Efetur firması sayesinde bir haftalık tatilimin ilk 3 günü nasıl geçti:
19.07.2024 saat 02:00 da İzmit otogardan kuş adasına gitmek için efetur otobüs firması ile yola çıktım. Otobüs İzmir otogarda iken muavinin bilgisi dahilinde tuvalete gittim. Geri geldiğimde otobüs gitmişti.

İzmir efetur yazıhanesinin yönlendirmesi ile başka bir otobüs firmasına aldılar ve yol üzerinde eşyalarımın olduğu efetur otobüsüne 5 km ileride bir tesiste aktaracaklarını belirtiler. İlgili yere geldiğimizde efetur otobüsünün beklemeyip yola devam ettiğini öğrendik. Söke efetur yazıhane sorumlusu beni Kuşadası'na gidebilmem için şehirler arası minibüs’e transfer etti. Efetur firmasının İzmir şubesi ile iletişim kurduğumda ve eşyalarımın olduğu otobüs muavinin numarasını aldım.

Muavinle konuştuğumda otobüs Kuşadası otogar’ı geçtiğini, eşyalarımın Kuşadası otogar’a bırakılmadan otobüsün Bodrum’a doğru devam ettiğini öğrendim. Efetur halk ile ilişkiler biriminden sorumlu kişi f**** y**** 19.07.2024 saat 22:00 da bodrumdan Esenler'e giden uludag otobüs firması ile eşyalarımı Kuşadası'na geri gönderileceğini ve Kuşadası efetur yazıhanesinde teslim alınacağını belitti. Saat 23:30 civarı eşyalarımı almak için Kuşadası otogar’a geldiğimde efetur yazıhanesinin kapalıydı.

Diğer gün sabah 08:00’a kadar Kuşadası otogarda bekledim. Kuşadası efetur yazıhane çalışanları geldiğinde yazıhanede veya emanetçide eşyalarımın olmadığını belirttiler. Sonrasında uludag firmasının muavini ile iletişim kuruldu. Eşyalarımın Kuşadası otogar’a bırakmayı unuttuklarını ve Esenler otogar’a götürdüklerini belirtti.

Sonrasında tekrar efetur halk ile ilişkiler birimi ile görüşüp çözüm istedim. 20.07.2024 saat 13:00 civarı halk ile ilişkiler birimi sorumlusu eşyalarımın uludag otobüs firması ile 18:00 da Esenler otogardan Kuşadası otogar’a bırakılmak üzere yola çıkacağını belirtip otobüsün 21.07.2024 saat 03:00 – 05:00 aralığında Kuşadası otogarda olacağı ve eşyalarımı kendim teslim almamı talep etti.

O saatte eşyalarımı teslim alamayacağımı izah ettim. Ayrıca bir efetur personelinin eşyalarımı teslim almasını veya başka bir alternatif çözüm bulmalarını rica ettim. Devamı yorum kısmında.

31 Temmuz 2024 17:48

20.07.2024 saat 17:00 civarı halk ile ilişkiler birimi ile tekrar görüştüğümde eşyalarımın Esenler otogardan İzmit otogar‘a transfer edilmek üzere yola çıktığını, 21.07.20224 tarihinde saat 02:00 da İzmit otogardan eşyalarımın alınıp saat 10:00 civarı Kuşadası otogar’a teslim edilecek şeklinde bir aksiyon alındığını öğrendim. O saatte Kuşadası'nda olamayacağımı ve Bodrumda planlanmış görüşmelerim olduğunu belirtip eşyalarımın Bodrum efetur yazıhanesine bırakılmasını talep ettim. 21.07.2024 saat 18:50 de eşyalarımı Bodrum otogar efetur yazıhanesinden teslim aldım. Sorumlu kişi gözetiminde eşyalarımı kontrol ettim ve çantamın içindeki cüzdanımda bulunan 2100₺ nakit paranın tamamının olmadığını fark ettim. Sorumlu personelden konuya ilişkin imzalı tutanak yazısı talep ettim fakat vermedi. Tekrardan halk ile ilişkiler birimini arayıp konuyu aktardım ve yapabilecekleri bir şey olmadığını belirttiler. Benim yaşadığım mağduriyet; - 3 gün (58 saat) boyunca eşyalarımı geri almak için uğraştığımdan benim için zaman kaybıydı - Tüm eşyalarım otobüste olduğu için tekrar eşya almak zorunda kaldım. - Bu süreçte defalarca otogar'a ulaşım masraflarım, telefon masraflarım (şarj aleti almak zorunda kaldım) oldu. - Cüzdanımdaki 2100₺ nakit param çalındı. - 840₺ bilet aldığım konserime gidemedim. Efetur firmasının cevabı: -Bizim yapabileceğimiz bir şey yok!

22 Kasım 2024 10:51 (Şikayetten 3 ay sonra)

Burcu

Ahmet sonucu yetersiz buldu

Ahmet
01 Ocak 2025 14:22
Efe Tur'un Erken Hareket Eden Otobüsü Mağduriyeti
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Efe Tur İle Seyahatimde Kaybolan Valiz Mağduriyeti

27 Ekim 2024 14:59