E Nabız İlaç Silme

06 Temmuz 2023 02:27

2019 yılında psikiyatriye gitti eşim tiki olduğundan dolayı orada ona 3 tane ilaç yazıldı ama o ilaçların hiçbirini kullanmadı, hepsini çöpe attık. Şimdi bir işe girmeye korkuyor, o ilaçlar hep e-nabızda gözüküyor. Bu ilaçları nasıl sildirebiliriz? Hiç aranızda sildiren yok mu? Allah rızası için yardım edin. Hiçbir işe giremiyor, ilaçlar durmadan önüne çıkıyor. CİMER'e varan kadar şikayet ettik ama silinmedi. Merkezi sağlık ocağına giriş dilekçe verdik, başka yerlere yönlendirdiler.

Yorumlar (10)

Sildirebildiniz mi? Hangi yolları denediniz

Ahmet

Benim oğlumda yasadı bu sorunu 2017 yılında üniversite sınavında heyecan yapmasın diye doktora gittik kırmızı reçeteli ilaç yazmış bütün mülakatları saglık kontrollerinden geçti psikiyatriden kaldı eski doktoru da bulduk maalesef ben ne bilim dedi. Diğer doktorlara yeniden tetkik yapın dedik bir alay liyakatsiz sözlü olarak yanlış yazılmış ilaç deyip yeni teşhisi ise bir birlerinin üzerine atıyorlar maalesef memlekette liyakat diye diye her kurum bitmiş. Risk alamazlarmış oysa bir gencin geleceğini karartma riskini 8 yıl önce yazılmış bir reçeteye bakarak cüretkarca alıyorlar

Selin

Aynı durumdan bizde muzdaribiz hangi yolları denediniz olmadı. Hiçbir işe giremiyor şu an

Ahmet

Asıl korkunç olan günümüzde aileler bunu bildiği duyduğu için gerçek hasta olan çocuklarını doktora gotürmüyorlar. Tedavi ettirmiyorlar okullar psikolojik rahatsız çocuklarla dolu. Yazık toplumu ne hale getirdiler.

Taner

2 yolu mevcut 1. Yol : Öncelikle muayene olunan doktoru bulup sehven yanlış tanı ve ilaç yazıldığına dair yazı almanız lazım kaşeli imzalı ( şayet doktorun tayini çıkmış veya emekliye ayrılmış ise o hastanenin başhekimine gidip alınabilir ) sonra doktorun bağlı bulunduğu hastanenin başhekimine çıkıp o yazıyı onaylatmanız lazım ( onaylandığına dair başhekimden bir adet çıktı örneği isteyin ısrarla) akabinde elinizde ki iki kağıt ile bağlı bulunduğunuz il sağlık müdürlüğüne ( ilçe sağlık işlemi uzatıyor o yüzden il sağlık) giderek dilekçe vermeniz gerekiyor silinmesi üzerine il sağlık evrakların kontrolünden sonra onayladığı takdirde size mail üzerinden bir bildirim yayınlıyor olumlu/olumsuz olarak. Olumlu olduysa inceleme 2-3 hafta içinde Enabız sisteminden ilaç ve tanı siliniyor, sadece normal muayeneye gidilmiş olarak gözüküyor. Bu şekilde sildireler mevcut ( askeri ve polis öğrencileri de aynı yolu takip ederek işlemlerini gerçekleştirebilir).

Abdullah
Abdullah

Bu yöntemde ilaç e-nabızdan siliniyor mu? Çünkü Sağlık Bakanlığının sitesinden okuduğum ilacın silinmesi için SGK'dan ilacın alınmadığına dair Medula ilaç döküm listesi gerektiği yazıyor. Biz ilacı eczaneden aldığımız için böyle bir belge alamıyoruz. Bir bilginiz var mı bu durum hakkında

Taner

2. Yol : Bulunduğunuz ilde ki eğitim araştırma hastanesine giderek heyet raporu almak istediğini psikiyatri tanı ve ilaç sildirmek olduğunu belirtirseniz süreç başlar bir çok farklı doktora muayene olur en son normal kurula girersiniz raporun veriliş amacı olarak da " psikiyatri tanı ve ilaç sildirme " olarak gözüküp kuruldan onay raporunu alırsanız işlem tamamlanır. Sonra il sağlık müdürlüğüne raporu ibraz edip dilekçe verip sürecin sonlanmasını beklersiniz. Fakat 1. Yol daha kolay 2. Yol uzun sürüyor çünkü kurul raporu olacağı için diğer bütün polikliniklere de muayene oluyorsunuz. Umarım yardımcı olur.

İrem
İrem

Aynı problemden muzdaripim doktorun 2 dakika konuşup sonradan kırmızı reçeteli verdiği ilacı kaybettim ve hiç kullanmadım şu an asker olmak istiyorum ancak engel oluyor sildirmek için yol arıyorum ama bulamıyorum acaba sildirdiniz mi

Fcalata
Fcalata

2023 assubaylik mülakatına gittim psikiyatri muayenesinde öğrendim ki annem ben 12 yaşındayken doktora götürüp kırmızı reçeteli ilaç yazdırmış nasıl sildirbiliriz bunu

Özge
Özge

Maalesef öyle duruyor sildiremedik

E-Nabız E Nabızda Reçete Görünmüyor

26 Kasım 2023 16:33

E-Nabız'da Kan Tahlili Sonuçları Görünmüyor

Ayşegül
16 Nisan 2025 11:23
Asiye sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Rapor Ve Reçete İptali Sorunu

01 Aralık 2024 22:58