Dünya Göz Hastanesi Gözlerimde 3 Senedir Rahatsızım

21 Ekim 2023 01:00

Ocak 2020 tarihinde Dr. L*** hanıma muayene oldum, uzağı göremediğim için bana uygun buldukları tedavi, P617260-Lazer Wavefront sağ & sol göz, lazer & güçlendirici olacağı söylendi. Bir uzman görüşü alabilmek için beni Dr. E******* beye yönlendirdi, bana ulaşabilmek adına numaramı aldılar & bir randevu tarihi verdiler, sonrasında beni aldıkları numaradan aramadılar, randevuya geldiğimde kimsenin haberi yoktu, hangi doktoru görmeye geldiğimi bilmiyorlardı. Dr. E******* B****** teknik sonuçlarıma baktı, lazer e uygun olduğunu & kornea şeklimin ince & dik olduğunu iyileşme sürecinin 1 hafta olacağını, bu iyileşme sürecinde sadece yaşarma batma & yanma olacağını, normal hayatıma dönebileceğimi söyledi. Fiyat bilgisi almam için beni P**** hanıma yönlendirdi, P**** hanım bana tedavinin fiyatını verdi, kendisinden paket tedavisi için fiyat istedim alamadım. Bana bu tarih içerisinde ödeme yaparsam fiyat olarak indirimli olacağını söyledi & bana IBAN numarası verdi. Bana kendi kartını verdi. İletişim için, bende Londra'ya döndüğümde ameliyat tarihi & uygunluk durumlarını öğrenmek için mail attım, ama mail e cevap vermedi. Bana herhangi biri dönüş yapıp bilgi hattını aramam gerektiğini söylediler, ben ısrarla doktorun ya da asistanının numarası ya da e-posta adresini istedim. Ameliyat tarihi belirlemek için, bana ısrarla bu bilgileri vermediler. 2020 mart ayı içerisinde ameliyat için geldim, geldiğimde yine aynı tetkikler yapıldı, kornea şeklime tekrar bakılarak, iyileşme sürecimin yine 1 hafta olacağını & sadece yanma batma 7 yaşarma olacağı P**** hanım tarafından söylendi, muhasebe bölümüne inip ödeme yaptım, ödeme karşılığında bana lazer ameliyat & güçlendirici yapılacağı söylendi, ödemesi alınan güçlendirici dedikleri epikriz rapor unda yok. Hatta güçlendirici illa gereklimi olmalımı veya başka bir tarihte yapılsa olur mu diye sorduğumda bana mutlaka yapılması gerekiyor denildi. Muhasebe benden tedavi ücreti olarak 8750 TL ödeme aldı. Ameliyattan önce makyajımı çıkarmak istedim, beni makyajlı halimle ameliyata almaya çalıştılar. P**** hanımla tekrar görüşüp makyajımın temizlenmesi & son bir konsültasyon yapılmayacak mı diye sordum, sonuç olarak 3 ay sonra geliyorum & tetkikler yapılmak gerekiyorsa benim doktorla ameliyat öncesi bir görüşme yapmam gerekirdi. Ameliyat öncesi & sonrası hakkında ayrıntılı bilgi almak adına, maalesef bu görüşme yapılmadı & ameliyat saati doktorumu gördüm.

profile profile profile
24 Ekim 2023 01:54

Ameliyat tan hemen önce pinar tarafından kabul evrakları okuma fırsatı verilmeden imza ettirildi. Ameliyat için hazırlanma odasına gittiğimde beni hazırlayan çalışan oldukça küçük yasta & tecrübesizdi. Bana önlüğü & boneyi giymemde yardımcı oldu, makyajımın çıkartılması gerektiğini söylediğimde kendisi küçük yaşına & tecrübesizliğine rağmen gerek yok dedi, emin olup olmadığını & doktorla son kez görüşüp görüşmeyecek miyim diye sordum, doktorun ameliyat odasında hazır olarak beklediğini söyledi & makyajlı olmama rağmen gözlerime uyuşturucu damla yaptılar. Ameliyat odasına girdiğimde doktor bekliyordu & konuşmadı ameliyat yatağına uzandığım da, göz ameliyatına göz makyajı ile girdiğim için içim rahat etmedi & doktora temizlemek istediğimi söyledim bunun üzerine doktor sen bilirsin dedi & çok da gerek olmadığını söyledi. Kalkıp makyajımı temizlemek istedim & hiçbir temizleme malzemesi olmadığı için islak mendil ile temizleyebildim kadar uyuşmuş olan gözlerimi temizledim, tekrar ameliyathaneye girdim & hiçbir şey konuşulmadan ameliyat başladı. Lazer tedavisini doktor yaptı & isinin bittiğini söyleyip ameliyathaneyi terk etti geri kalan güçlendirici tedaviyi asistan uyguladı, doktorda tedavi öncesinde gittiği için tedavi sonrası hiçbir bilgi tarafıma verilmedi. Ameliyattan çıktığımda Pınarla görüştüm bana ameliyat sonrası 1 hafta içinde iyi olacağımı & o bir hafta içinde sadece yanma batma, yaşarma olacağını söyledi, gözlerime koruma amaçlı lens takıldı, bu lenslerin 4gun sonra çıkarılacağını & başka bir doktor tarafından kontrol yapılacağı söylendi. Damlalarım almam için bana reçete yazdılar, refakatçisiz geldiğim halde otelime nasıl gideceğime dair hiçbir yardımda bulunmadılar, otelime taksi ile geçerken gözümün uyuşukluğu geçmeden bir eczane bulmalıydım. 4gun boyunca yanma batma yaşarma yaşadım & sol gözümün aşırı derece rahatsızlığından dolayı 4uncu gün hastaneye gittim, hastaneye gittiğimde nöbetçi bir doktor olduğunu söylediler, nöbetçi doktor gözlerimi muayene ettiğinde sol gözün enfeksiyon kaptığını söyleyip, damla yazdı reçeteye ama beni muayene eden nöbetçi doktorun lazer tedavisine dair hiç bilgisi olmadığını öğrendim, pazar gününe denk geldiği için bana yazılan damlaları nöbetçi eczane bulmama rağmen damlaları bulamadım & kullanamadım. Pazartesi günü kontrole gittiğimde başka bir doktor olan Dr. Serdar ile görüştüğümde lenslerin çıkarılması gerektiğini ama sol gözdeki lensin kayıp olduğunu & dünkü rahatsızlığın bundan sebep olabileceğini söyledi.

24 Ekim 2023 17:02 (Şikayetten 3 gün sonra)
24 Ekim 2023 17:13

Ameliyatın 7inci günü Dr. Ercüment ile randevulu kontrol'le geldim, muayene ettikten sonra kendisine bulanık gördüğümü söyledim & bana ilk defa o gün, bulanık görmemin normal olduğunu & 2-3 hafta süreceğini söyledi. Duyduklarıma inanamadım & kendisine niye bu bilgiyi daha önce vermediklerini sordum, bana 1 hafta içerisinde sadece yanma batma & yaşarma olacak denildi bulanıklık hakkında hiçbir şey söylenmedi. 3ay önce muayene edip korneamın ince & dik olduğunu bildikleri halde bana bulanıklıktan bahsetmeyen Dr. Ercüment ameliyat sonra bulanıklığa gerekçe olarak korneamın ince & dik olmasını gösterdi, duyduklarıma inanamayıp ağladım. Her kontrole gittiğimde koruyucu amaçlı lensler takılıyordu & çıkarılıyor du, gözümde makyaj parçaları gördüklerini söylemelerine rağmen. Pazartesi günü tekrar Dr. Serdar ile görüştüğümde oda bulanıklığın normal olduğunu & bu konuda bilgilendirmenin Dr. Ercüment tarafından daha önce neden yapılmadığını söyledi. O gün hastanenin müdürü hasan görmek istediğimi söyledim, bütün şikayetlerimi müdüre tek tek söyledim & kendisi verdiğim isimlerle tek tek bir araştırma yapıp bana geri dönüş yapacağını söyledi, bana kendi numarasını & doktorun numarasını ilk kez o gün verdiler & bana bu şikayetle ilgili bilgi vereceğini söyledi, benim telefonumu & e-posta adresimi alıp hiçbir şekilde dönüş yapmadı. Perşembe günü Dr. Ercüment ile muayene ye geldiğimde sol gözün çok yavaş iyileştiğini öğrendim & sadece sol göze lens takıldı & ertesi gün tekrar kontrol için gelmem gerektiğini söyledi. Cuma günü ben yine kontrolden sonra müdürle görüşmek istedim, mudur benimle görüşmek istemedi, şikayetim hakkında bir araştırma yapmadığını & bilgi sahibi olmadığını söyledi. Ertesi gün kontrole geldiğimde şikayetimi yazılı olarak vermemi söylediler, bulanık gördüğümden dolayı bunu kendim yapamayacağımı söyledim, o zaman siz söyleyin çalışanlarımızın biri sizin için yazsın şikayetnameyi, şikayeti yazan çalışan her söylediğimi saptırarak & değişiklik yaparak yazdı, bütün değişiklikleri yaptıktan sonra gerekli üstlere şikayeti bildirdiklerini söylediler. 1 hafta sonra şikayetin sonucunu öğrenmek için müdürle görüştüm & kendisi bana şikayeti ilettiğini & sonucun negatif olduğunu söyledi.

27 Ekim 2023 20:42

Sonuç olarak bana yaşattıkları maddi & manevi rahatsızları karşılayamayacaklarını söyledi, onlara ne kadar mağdur olduğumu tekrar söyledim, benim 1 haftada iyileşip Londra'ya donup isime devam edeceğimi sandım, ama bu sıkıntıdan dolayı isimden olabileceğimi söyledim, mudur bey bunun üzerine bana, tüm bunların bizi ilgilendirmediğini söyleyerek, yapabileceğimiz hiçbir şey yok dedi & odayı terk etti aynı gün Dr. Ercüment bey ile görüştüğümde artık beni muayene almayacağını söyleyerek beni Dr. Serdar beye pasladı & odayı terk etti ardından bana verilen randevuyu iptal ettirdi. Bunun sonucunda mudur bey e şikayetimin negatif sonuçlanmasını kabul etmediğimi & benim yazılı olarak verdiğim şikayetin neden bana sözlü olarak sonuçlandığına anlam veremedim & kendisine bu şikayeti kime ilettiğini sorduğumda bana hiçbir bilgi vermek istemedi, kendisinden ısrarla bir numara ya da e-posta istediğimi söylediğimde bana vermeyeceğini söyledi. Sonuç olarak ilk baslarda bana söyledikleri gibi yedi günde iyileşip Londra'ya gidip is basi yapamadım & şu an da isimden olabilirim maddi sıkıntı içerisindeyim, içinde bulunduğum bu mağduriyetten dolayı sizlere ayrıntılı bir şekilde başımdan geçenleri anlatıp onlardan şikayetçi olduğumu belirtmek isterim. Sonuç olarak ben Türkiye'yi & Dünya Göz Hastanesi hastanesine güvenerek geldim & böyle bir özel göz hastanesinde böyle şeyleri yaşadığıma inanamıyorum, doktorundan müdürüne var olan güvenimi yitirdim, Dünya Göz Hastanesi deki doktorlara güvenimi kayıp ettiğim için başka bir özel hastaneye gidip muayene oldum & bu iyileşme surecinin bu kadar uzun olacağını ameliyattan önce söylenmesi gerektiğini söyledik, piskolojikmen bu surece hazırlıklı olmam için & beni çok üzgün gördüğünü psikolojimin bu iyileşme surecinde bozulduğuna kanaat getirdi.

27 Ekim 2023 21:08

26/10/23 tarihinde dünya gözden ışıl hanim aradı şikayetimi dinlemek için ve 3 sene önce gözlerimi bozan hastane aslında benim şikayetimi hiç almadıklarını söylediler. Zamanında mudur olan hasan bey beni kandırmış ve yazılan şikayetimi şikayet bölümüne bile iletmemiş; böylece şikayetimin ustu kapatılmış. Bunun üstüne numaramı bir kadına verip bana kendini dünya gözün avukatı olarak tanıtıp beni tehdit etti, bir daha hiçbir göz hastane şubesine girersem bana hukuki dava açacaklarını söyledi. Bir daha Dünya Göz Hastanesi hastanesine gitmedim. 3 senedir gözlerim bozuk, lazer sonrası yan etkilerim halen devam ediyor. Ameliyat sonrası gözlerim 3 hafta bulanıktı, gözüm infeksiyon kaptı, sol gözümdeki lens gözümün içinde 5 hafta kayıp oldu; 17 randevuya rağmen hiçbir Dünya Göz Hastanesi doktoru kayıp olan lensi röntgenle görmediler ve 5 hafta sonra Londra'ya döndüğümde parçalanmış bir şekilde elime geldi. Resmini çekip WhatsApp olarak müdüre gönderdim, 5 hafta bana inanmadınız lens gözümün içinde his ettiğimi söylediğimde. Dünya Göz Hastanesi ameliyatın riskleri ve alternatifleri hakkında bilgi vermediler. Bakım sonrası bakımın kabul edilebilir bir standardın altına düştü. Bir durumun teşhisinde hata yapıldı. Ameliyattan sonra beklediğim sonuç hakkında uygun şekilde bilgilendirilmedim. Enfeksiyon, Görme kalitesi kaybı, Bulanık, yağlı, Parlama gibi görsel rahatsızlıklar, Kuru göz hastalığı, Gözde yabancı cisim hissi ile birlikte ağrılı gözler, kumlanma, Yıldız patlamaları, parlama ve ışıkların etrafındaki haleler nedeniyle geceleri araç kullanamıyorum, Işığa duyarlılık, Sebep olduğu fiziksel acı ve ıstırap çektim ve halen çekiyorum. Zihinsel ve duygusal travma, Anksiyete ve depresyon gibi psikolojik yaralanmalar yaşadım ve yaşıyorum. Yaşam kalitemin azalması, Umutların ve yaşam zevkinin kaybettim. Londra'da devlet Hastanesi tarafında sıkça göz muayenesi oluyorum ve hayatimin sonuna kadar mecburen göz damlası kullanıyorum. Beni arayan ışıl hanim gerekli kişilere konuşup beni arayacağını söyledi, bakalım gerçekten arayacak mi. Mudur değişlikliği olmuş ve gözümü ameliyat yapan doktor artık orada çalışmıyormuş

07 Kasım 2023 16:24

30/10/23 tarihinde Dünya Göz Hastanesi hastanesinden aradılar ve yönetimin kararı negatifmiş; şikayetim için hiçbir şey yapmayacaklarmış. Sebep yok, bu kararı kim veriyor diye sordum ve ısrarla yönetimin ismini, email ve numarası vermediler. Bu kararın sebebini yazılı olarak istiyorum dedin ve bilerek bu kararı bana yazılı olarak vermediler. Saglik Bakanlığına yazdım ve dava açmamı söylediler. Zamanında bana yaşatılanlardan haberdar olmadıklarını söylediler, sonra umurlarındaymış gibi beni aradılar ve size bu defa yardim edelim dediler ama sonuç olarak hiç suçlu değilmiş gibi hiçbir şey yapmayacaklarını söyleyip bilerek yazılı olarak bu kararı bana iletmiyorlar. Zamanında bir kadın arayıp avukat olarak beni tehdit etti ve simdi hastaneden arayıp şikayetim için hiçbir şey yapmayacaklarını söylüyor; hiçbir şeyi yazılı olarak bildirmiyor ve hiçbir şey olmamış gibi her şey sözel ilerliyor. Beni arayan ışıl hanim tenezzül edip bir daha aramadı ve başkasını aratırdı

Ayşegül
Ayşegül

Yaşadıklarınızı anlatmanız benim için gerçekten belirleyici oldu. Ameliyat için başka alternatiflere bakacağız artık. Size de acil şifalar ve anlayışlı insanlarla karşılaşmanızı diliyorum

Ahmet
Ahmet

İyi ki yaşadıklarınızı anlatmışsınız. Sizden sonra gerçekten vazgeçtim buraya gitmekten. Hayatınızda size kutlu bir ömür ve huzurlu bir hayat diliyorum. Esenlikle kalın...

Elif

Benim yaşadığım zorlukları kimse yaşamasın diye olduğu gibi yazma gereği duydum, teşekkür ederim; inşallah iyi bir hastane bulursunuz

Soner
Soner

Dünya Göz Hastanesi'de muayene olup ameliyat olmayı düşünüyordum. O kadar uzun süreli ve ayrıntılı şikayet yazmışsınız ki vazgeçtim

Dünya Göz Hastanesi Doktorları İnsanlara Yalan Söylüyor

11 Ocak 2024 17:26
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Dünya Göz Hastanesi Şaşılık Varken Ameliyat Olmam

23 Ağustos 2023 11:41