Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Doktor, Hemşirelerin Şiddet Eğilimi

09 Eylül 2023 00:04

08 Eylül 2023 12:58 tarihinde ameliyata alınan eşimin refakatçisi olarak yanında kalırken, koridor kapısı dışarıdan açılmıyordu. Ben ise eşime meyve suyu almaya gitmiştim ve içeri giremiyordum. Kapıyı çaldım ve bir süre kapıda bekledim, kimse açmadı. En sonunda ben tekrar çalınca başka bir refakatçi kapıyı açtı ve hastanın uyuduğunu söyleyerek rahatsızlığını dile getirdi. Ben ise kapıyı açabilecek birinin olup olmadığını sorduğumda hemşire hanım 'benim görevim kapı açmak değil' sözleriyle bana çıkıştı. Bende kendisiyle konuşmadığımı ve kendisine bir şey söylemediğimi dile getirdim. Buna rağmen azarlayıcı bir tavırla konuşmaya devam ederek beni rahatsız etti.

Ardından koridorun insan idrarı koktuğu ile ilgili bir şikayette bulundum, fakat buna da bir çözüm bulunmadı ve cevap bile verilmedi. Kat sorumlusu olduğunu iddia eden asistan doktor, ben dışarıda iken narkoz etkisi altındaki eşimin odasına girip 'kurallara uyun' diye agresif bir tavır sergilediğini söylediler. Doktorun yanına gidip 'hangi gerekçe ile kurallara uymadığımızı söylüyorsunuz? ' dediğimde kendisi 'benimle ne tartışmasına giriyorsun, buranın sorumlusu benim, ben memurlarıma güveniyorum, ben ne dersem o olacak, kurallara uymalısınız' şeklinde yüksek sesle azarlandım. Bu yaşanan talihsizliklerin üzerine 23:10 civarlarında asistan doktorun (kadın) eşimle benim bulunduğum odanın kapısını duvara çarparak içeri girmesi ve bağırmaya başlaması, masasından evrak aldığım iddialarına maruz kaldım.

Eşimin uyuduğunu ve hasta olduğunu dışarıda konuşmamızı rica etmeme rağmen yapmadığım bir hareketle suçlayarak odamızda bağırmaya devam etti ve 'Beğenmiyorsan al eşini çık buradan' diyerek hastaneden kovulduk. Eşim ameliyat gereği bir gün müşahede altında tutulması gerektiğinin özellikle altını çiziyorlardı, fakat akşamına ayağa bile zor kalkan eşimle beni hastaneden kovdular. Bu olay, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümü 5. Kat 517 numaralı odada 08 Eylül 2023 18:30-23:30 arasında gerçekleşti. Bu saatler arasında hastanede görev yapan hemşire ve asistan doktorlar hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını ve maruz kaldığım psikolojik şiddetin sonucunu öğrenmek istiyorum.

Aysel
Aysel

Asistan doktorun işi yok sizin odayı bascak, belli ki kızdırmak için epey uğraşmışsınız

30 Ağustos 2023 08:08

Batman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hasta Mahremiyeti Ve Üslubu Bozuk Haddini Bilmeyen Sekreterler

01 Ağustos 2023 16:14

08 Kasım 2023 22:20