DOD Oto Ekspertiz Ücretinin Ödenmemesi

Ensar
29 Mayıs 2024 20:17

Dod Aykan Maltepe araç satış mağazasından 2013 model Hyundai Accent Blue markalı hususi otomobili mağazada incelemek ve satın almak üzere söz konusu oto mağazasına gittim. İlgili Hyundai Accent Blue otomobilin özelliklerini ve hatalı parçalarını, boyasını ve ilgili aracın motor ve şanzıman bölümündeki sıkıntılarını sordum. Araçla ilgilenen satış temsilcileri tarafıma aracın sadece sağ yan kapı, sağ arka kapı, sağ arka çamurluk ve sağ marşpiyel kısmında boya olduğunu, belirtilen kısımların dışında kalan bölgelerde herhangi bir boya, değişen veya hatasının olmadığını, aracın motorunda ufak tefek yağ sızıntısı ve terleme gibi durumlar dışında bir hasarının olmadığını ifade ettiler. Aracın belirtilen hata-boya durumunu kabul edip aracı satın almak amacıyla son kontrollerini ve değerlendirmesini yapmak üzere "Arabam.com" adlı oto ekspertiz firmasının Maltepe, Cevizli şubesine satış temsilcisi ile birlikte gittik. Yapılan araç tetkikinde aracın sol ön şasi kısmının hasarlı olduğu eksper raporunda tescil edilmiştir. Ayrıca aracın "motor dyno testinin (motor performans testi)" aracın motorunda yağ kaçırma ve duman atma sorunu olduğundan dolayı yapılamadığına dair ibare eksper raporunda yer almış, aracın motorunun kusurlu olduğu açığa çıkarılmıştır. Bunun üzerine başta belirtilen kusurlar dışında araçta kusurlar bulunduğu, aracın arızalı olduğu bağımsız oto ekspertiz raporu ile ortaya çıkarılmış oldu. Bunun üzerine ilgili otomobil mağazasına, aracın kusurlu olduğunu, aracın hem sol ön şasi bölgesinde hem de motorunda hasar olduğunu, aracı bu şartlarda satın alamayacağımı, başta bana ifade ettikleri hasarları haricinde hasar olduğunu, bu sebeple yine en başta konuşulduğu şekliyle ödediğim araç ekspertiz ücretinin tarafıma ödenmesini istedim. Fakat ilgili çalışan ve şube yetkilisi bana araç ekspertiz ücretini ödemeyeceklerini ifade ettiler. Bu sebepten mağazadan alacağımın karşılanmasını, ilgili firmanın aracına yaptığım ₺6560 tutarındaki oto ekspertiz ve yol yardım masrafının tarafıma ödenmesini talep ediyorum. Şahsım ilgili araç mağazasının aracına ekspertiz yaptırmış ayrıca da 1 yıl süreli yol yardım paketi vermiştir. Sayemde ilgili mağazanın aracı oto ekspertiz firmasının gözetiminde 1 yıl süreli yol yardım hizmetine kavuşmuştur. Bu ve benzer durumlarla birlikte bana ait olmayan bir ürüne masraf yaptığım görülmektedir.

dod-oto-ekspertiz-ucretinin-odenmemesi-2.pdf

Burak sonuçtan hiç memnun değil

Kurumsal Firma Güvencesiyle Aldığım Araçta Yaşadığım Hayal Kırıklığı

Burak
20 Mayıs 12:15
Kurumsal Firma Güvencesiyle Aldığım Araçta Yaşadığım Hayal Kırıklığı
Emre sonuçtan hiç memnun değil

DOD Maltepe Şubesindeki Deneyimim

Emre
29 Haziran 2024 02:53
Nazlıcan sonuçtan hiç memnun değil

Nazlıcan
25 Nisan 2024 15:27