Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Ezan Sesi Yüksek!

24 Ekim 2023 13:25

Topselvi Mah merkez cami Kartal. İstanbul'da bulunan
Cami ezan sesi çok yüksek ve kalp hastası olan insanlar yaşıyor mahallede biraz sesi azaltılmasını rica ediyoruz. Bu kadar yüksek ses gerçekten çevreye rahatsızlık veriyor. Bizde cami namaz kılmaya gidiyoruz ama bütün komşular bu durumdan rahatsız. Cami imanına söyledik ama hiç fayda etmedi. Ezan sesi insana huzur veriyor ama hoparlör ve ses arızası varsa rahatsız ediyor.
Bu konu hakkında en kısa zamanda gereken yapılmasını rica ederim.

Fatih
Fatih

Bence siz sesin yüksekliğinden rahatsız olmamışsınız :) sizler okuyan müezzinden rahatsız olmuşsunuz ben inançlı bir Müslümanım bu konudan ben de muzdaripim günümüz müezzinlerin sesi çok kötü Allah affetsin insan ezan sesinden rahatsız olur hale geldi Diyanet işlerinin acilen sadece ezan okumak için güzel sesli insanları rahatsız edecek değil tam tersi mest edecek personellere ihtiyacı var.

Didem
Didem

Sorun sadece müezzin değil. Sorun bir yandan da desibel. Eskiden 70 desibel olan ezan oldu 200 desibel. Korkunç bir hale geldi.

Ömer
Ömer

Haklısınız birçok yerde böyle, resmen insanlara eziyet ediyorlar. Hem ezan sesi çok yüksek, hem de aşırı uzatıyorlar. Çok uzatarak okuyorlar. Nağmeli ezgili okuyorlar. Musiki gibi Ezan hoparlörden okunmamalı başka çaresi yok. Yoksa yüksek ses ve aşırı uzatarak okuma sorunları hep devam edecek

03 Aralık 2023 07:02

25 Nisan 2024 13:50