Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Ayaş İlhan Köyü Mahallesindeki Camii İmamı

28 Şubat 2024 17:06

27.02.2024 tarihinde ilhan köyü mahallesindeki caminin avlusundan su bidonlarımı doldurmak için izin istedim. Cami imamından durumumu izah etmeme rağmen, tartışma çıkarak zoraki birkaç bidon su alabildim. Para teklif ettim, 'camiye borç gelmesin' dedim ancak kabul etmedi ve su doldurmama izin vermedi. Ben iki veya üç ayda bir gün dağda konteyner evimde kalıyorum; orada su ve elektrik yok. İçme ve bulaşık suyunu bulabildiğim yerden temin etmeye çalışıyorum. Maalesef o gün ilhan köyü'ne yakın olduğum için oraya gittim.
İmam, hiçbir şekilde su almamıza izin verilmeyeceğini söyledi ve bundan sonra gelmememizi, haktan bahsetti. Kamunun malı olduğunu söyledi. Ben de kamuya açık alanda su ihtiyacımı karşıladığımı belirttim. 'sizin cebinizden para çıkıyorsa onu da vereyim' dedim, ancak 'buradaki su ücretsizdir' yanıtını aldım. Dağda ve taşta su kalmadı, yağmur ve kar yok. Eğer devletin kurumu bize yardımcı olmayacaksa, kimin kapısını çalayım? Bütün kurumlara şikayet dilekçemi ileteceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.

Mahmut
Mahmut

Köyümüzün imamı senelerdir görev yapmakta ve tüm köylünün takdirini sevgisini ve saygısını kazanmış bir insandır. Yorum yapan arkadaşı tanımıyorum ancak anlaşıldığı ve kendinin de yazdığı üzere kamunun malıyla kurmazlık yapmaya kalkmış hocamız buna izin vermemiş ise bir kez daha takdirimi kazandı. Köyün çeşitli yerlerinde akan sular var oralardan su temin etmeye kalksan zaten kimse bir şey demez.

Hüseyin
Hüseyin

Beyefendi sizde hiç Allah korkusu yok mu iftira atıyorsunuz. Doblo arabanın bagajını içini 20 kg luk damacanalar, 10-15 tane su bidonunu doldurdunuz. Ağaçları suladığınızıda arkadaşınız söyledi. 300 kişilik köy halkının hakkını koruduğumuz için mi iftira atıyorsunuz. Allah'a havale ediyorum sizi içme suyunu niye vermeyelim ki siz fidan sulamak için kullanıyorsunuz hem de defalarca geldiğinizi itiraf ediyorsunuz 20 metre ileride bedava köy çeşmesi akıyor oradan niye doldurmadınız

15 Mayıs 2024 21:13

09 Aralık 2023 18:32