Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Dell G16 7630 Sorunsalı

05 Eylül 2024 22:12

Merhabalar, Dell G16 7630 adlı laptopum var. Alalı 1 ayı geçti ve sorunları olduğunu öğrendim ve kendi cihazımda o sorunların olduğunu gördüm. Cihazın ekran kartında 140 watt yazdığı görünüyor ama cihaz kendisini oyuna girince bir müddet sonra ekran kartı bazen watt çekimi 45 watt'a limitlemekte, bazen 100 watt oyun oynarken anlık 30-40 watt'a düşmekte. Misal, 100 watt çekerken ekran kartı anlık drop ile 40-50-60 watt'a düşüyor ve işlemci kendisini kontrol edemiyor. Oyuna girince 100 derecede oynuyorum, bir süre sonra limitliyor kendisini. Misal, 55-60 watt çekerken 45'e limitliyor ve FPS düşüşü oluyor. Ben bu sorunları Dell'in kendi müşteri hizmetlerine söylesem bile hiçbir şekilde yardımcı olunmadı. Ben ne desem, cihazınız Windows kurulu olduğu için garanti kapsamına girmemektedir, Ubuntu olsaydı işletim sisteminiz o zaman garanti kapsamına girmekteydi dendi ve bana hiçbir şekilde yardımcı olunmadı. Üstüne üstlük bana ters bir tavırla 'nereye şikayet ederseniz edin' dendi. Buradan A**** ile M***** Bey'i üsluplarından dolayı ileri ki hayatlarında başarılar dilerim.

08 Eylül 2024 14:51

Evet bu videoda g mode acık yani Ultra performans modu acık ekran kartı çekebildiği kadar watt çekiyor ve dereceler 77 ile 80 arasında geziyor İşlemci ise ilk başlarda 75 80 derecelerde geziyor ve 92 95 derece üzeri çalışıyor ve watt çekimi acayip dalgalanıyor dipnot: Oda sıcaklığı normal 25 27 derece oda sıcaklığı mevcut Videoda görüldüğü gibi oyunun menüye girildiği zaman anlık işlemci ve ekran kartının anlık watt düşüşü olmakta

08 Eylül 2024 14:55

Evet bu videodada işlemci kendisini 60 watta limitliyor önceki videolarda 80 waattlarda 100 derecede gezerken şu an 60 watt limtli 80 85 derecelerde gezmekte ve dalgalanmakta bu watt değişimi

28 Kasım 2024 20:14

Evet 2 ay sonra tüketici hakem heyetini kazanarak Dell den kurtuldum teşekkürler

Yorumlar (8)

Ferhat
Ferhat

Merhabalar yaşadığınız süreçle ilgili mail adresime bilgi verebilir misiniz? Ferhatkayabey1985gmailcom. Teşekkürler

Emirhan
Emirhan

Merhaba Muhammet bey bende aynı sorunlardan muzdaripim ve iade için yardımcı olmuyorlar sürekli onarımla veya yazılımsal destekle geçiştiriyorlar banada mail atar mısınız rica etsem [email protected]

Çiğdem
Çiğdem

Benimde aynı şekilde sıkıntılarım var bilgisayarım Dell g16 7630 nasıl evraklar la başvurmalıyım e mail adresim [email protected] yardımcı olabilirseniz sevinirim

Muhammet

Tabii ki mail yolladım size

Caner

[email protected] buradan ulaşabilirsiniz. Çok teşekkürler cevabınız için

Muhammet

Mail yolladım hocam kontrol edersiniz

Caner

Merhaba kardeşim bende aynı sorunlardan muzdaribim. Acaba Hakem Heyeti'ne nasıl kanıtlar sundun nasıl başvurdun detaylı bilgi verebilir misin? Ben de bu şekilde başvurup Dell den kurtulmak istiyorum.

Muhammet

Veya siz bir iletisim adresi yazın

Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Aykut
25 Nisan 2024 13:13
Dell 2 Aylık Garanti Çilesi!

Musa
09 Ekim 2025 19:07
dell-teknik-destek-hatasi-ve-musteri-magduriyeti-6.jpg
dell-teknik-destek-hatasi-ve-musteri-magduriyeti-5.jpg
dell-teknik-destek-hatasi-ve-musteri-magduriyeti-3.jpg

Dell G16 7630 Performans Sorunu (FPS Düşüşü)

Schwarz
02 Kasım 2023 21:34