T. C. Cumhurbaşkanlığı Engelli Haklarının Kısıtlanması

29 Aralık 2024 22:57

Yüzde 90 engelliyim, köyde yaşıyorum. 5 yıl önce ÖTV muafiyetiyle araç aldım, mevcut aracımda arıza çıktı. Köyde yaşadığım için arazi koşullarına uygun yeni bir araç alacaktım ancak yeni çıkarılan yasayla ihtiyacım olan aracı alabilme hakkım elimden alındı. Bu çıkarılan yasanın zor olan şartlarımızı daha da zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaradığı yok. Ayrıca suistimal ediliyor. Gerekçesi doğru ve haklı bir argüman değildir, çünkü devlet hastanesinde heyetten alınan yüzde 90 engelli raporu olmadığı sürece zaten ÖTV muafiyetinden yararlanılamıyor. Raporu olan kişilerin böylesi bir hakkı olmalı, sonuçta aracın bedeli ve değeri ödeniyor hatta KDV’si de ödeniyor. Dolayısıyla bu sadaka değil, değeri KDV ile ödenen temel bir haktır. Bu durum Renault ve Toyota grubunun fiyatlarını arttırıp hakları olmayan fiyatlara araba satmalarına da yol açacaktır. Bu hakkı kısıtlamak haksız bir uygulamadır ve geri çekilmelidir. Bu yasayı çıkaranlar belirtilen kriterlere uygun araçlara binsinler öncelikle, gereğinin yapılacağını umar, teşekkür ederim.

profile profile profile

01 Ocak 2025 14:14